Tradiții în tonuri pure

Din doi în doi ani artiștii care își recunosc domeniul de activitate în lumea candidă a formelor și figurilor simple își arată lucrările în Salonul Internațional de Artă ­Naivă.

Deschis luna trecută, ediția din acest an a Salonului are loc până pe 19 ianuarie 2018, la Teatrul Naţional „I. L. Caragiale“ din Bucureşti.

Ajuns la ediţia a XIV-a, Salonul Internaţional de Artă Naivă este organizat de Institutul Naţional al Patrimoniului, cu sprijinul Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale. Ediţia 2017 a Salonului Internaţional de Artă Naivă reuneşte lucrări ale artiştilor naivi din România şi din străinătate. „Expoziţia, deschisă în preajma sărbătorilor de Crăciun şi Anul Nou, este pe cât de diversă, pe atât de motivată din punct de vedere artistic – o multitudine de stiluri, compoziţii pline de viaţă, multe elemente animate, abordând subiecte variate, de la obiceiuri de sărbători, scene din viaţa satului, scene citadine la imaginare poveşti“, explică organizatorii.

Pe simeze sunt montate lucrări semnate de unii dintre cei mai apreciaţi artişti naivi din Finlanda, Germania, Italia, Israel, Serbia şi din România.

Cele mai valoroase lucrări au fost premiate la vernisaj de un juriu de specialitate prezidat de conf. univ. dr. Cosmin Petru Paulescu, Universitatea Naţională de Artă Bucureşti, decan al Facultatății de Arte Decorative şi Design.

Accesul la expoziție se face prin str. Tudor Arghezi. Expoziţia este accesibilă publicului între orele 11.00 – 18.30, de marţi până duminică. Intrarea este liberă, iar lucrările vor mai fi itinerate la Iaşi, în perioada 2 – 25 februarie 2018.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Razvana Ancutescu 205 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.