A trăit 105 ani și a profesat până în ultima clipă

Doctorul Shigeaki Hinohara din Japonia a decedat la vârsta de 105 ani. Povestea de viață a medicului nipon este pilduitoare, transmite site-ul 20minutes.fr.

Shigeaki Hinora a refuzat să se pensioneze la vârsta de 60 de ani, el profesând până în ­ultimele clipe de viață. ­Medicul nipon a fost cunoscut în special pentru recomandările legate de stilul de viață. Absolvent al facultății de medicină a Universității imperiale din Kyoto, în 1937, medicul a condus mai mulți ani spitalul internațional Saint-Luc din Tokyo. El l-a tratat pe Paul McCartney, care s-a îmbolnăvit în timpul unui turneu în 2014. Doctorul Shigeaki Hinohara s-a remarcat și prin numeroasele recomandări adresate pacienților pentru protejarea sănătății. De altfel, el este autorul a nu mai puțin de 75 de cărți. Născut în 1911, doctorul nipon era un invitat obișnuit al televiziunilor în emisiuni de educație în domeniul alimentației. Cu aceste ocazii, el a dezvăluit secretul său în privința longevității și stării de sănătate. Mic dejunul doctorului se baza pe suc din fructe, o lingură de ulei de măsline pentru protejarea pielii și arterelor, pudră de linte și o banană. Medicul nipon a pus la punct un sistem de examene medicale anuale, human dry-dock, pentru prevenirea evoluției bolilor cronice și detectarea în stadii precoce a cancerului. Această metodă a permis prelungirea speranței de viață a populației Japoniei. De altfel, acest stil de viață i-a permis doctorului Shigeaki Hinohara să fie activ și să profeseze până la vârsta de 105 ani.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Sonia Teodorescu 274 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.