UE oferă Republicii Moldova 2 milioane de euro pentru a-şi ţine acasă muncitorii la negru

La Chişinău a fost lansat, pe 21 septembrie, proiectul „Consolidarea capacităţilor de gestionare a migraţiei în Republica Moldova”. Evenimentul a fost inaugurat de Dirk Schuebel, ambasadorul Uniunii Europene, Ingrid Tersman, ambasadoarea Suediei în Republica Moldova, Stefano De Leo, ambasadorul Italiei în Republica Moldova, transmite 24h.md.

Proiectul, cu o durată de 30 de luni și o finanțare de 2 milioane euro din partea Uniunii Europene, va fi implementat în Moldova de către serviciul Public de Angajare din Suedia şi va avea ca obiectiv facilitarea migraţiei legale circulare între Moldova şi UE. De rezultatele proiectului vor beneficia în primul rând cetăţenii moldoveni şi familiile acestora, dar şi instituțiile relevante din domeniu, cum ar fi: Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, Biroul Naţional de Statistica şi alte autorităţi publice de stat.

Proiectul îşi va consolida eforturile în următoarele chestiuni-cheie:
Furnizarea informaţiei corecte despre procedurile şi oportunităţile migraţiei legale; Informarea despre riscurile migraţiei ilegale şi posibilităţile de muncă şi şedere legală în Uniunea Europeană; Eficientizarea relaţiei dintre migraţie şi dezvoltarea economică şi a pieţei muncii în ţările gazdă ale migranţilor şi în Moldova; Pregătirea programelor pentru persoanele reîntoarse şi instruirea înainte de plecare în scopul corelării mai reuşite a experienţei persoanelor cu cererea de pe piaţa muncii.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.