Unde este întemnițat Julian Assange

Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, este închis la penitenciarul de maximă securitate Belmarsh, instituţie corecţională cunoscut informal drept închisoarea „Guantanamo a Marii Britanii”, informează agenţia Bloomberg, citându-l pe Vaughan Smith, un apropiat al lui Assange.

Smith a declarat vineri că Assange a fost transportat la Belmarsh imediat după ce o instanţă din Westminster a decis plasarea acestuia în arest preventiv.

Penitenciarul Belmarsh, aflat în sud-estul Londra, a găzduit de-a lungul ultimilor ani o serie de deţinuţi periculoşi, inclusiv predicatorul islamic Abu Qatada, considerat la un moment dat drept „mâna dreapta a lui Osama bin Laden în Europa”.

Julian Assange a beneficiat de azil politic în Ambasada Ecuadorului la Londra începând din 2012, pentru a evita arestarea şi extrădarea în Suedia, de unde riscă să fie transferat în SUA.

Procurorii americani au reactivat o inculpare care îl vizează pe Julian Assange imediat după ce acesta a fost evacuat joi din Ambasada Ecuadorului de la Londra, fiind arestat de autorităţile britanice.

Fondatorul WikiLeaks se teme să fie extrădat în Statele Unite, unde ar putea fi pus sub acuzare pentru publicarea unor documente clasificate ale autorităţilor americane privind conflictele din Afganistan şi Irak.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

1 Comentariu

  1. Asa ! când în „Cotidianul”, unii au tupeul de-a vorbi de-„nchisorile comuniste”! Arestarea si detinerea lui Assange fiind modelul „libertatilor umane fundamentale garantate”-n Vest.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.