Ungaria: Transparency International  „atacă” țările anti-imigrație

Ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, a declarat joi că raportul întocmit de organizaţia Transparency International privind percepţia gradului de corupţie în sistemul public este un „atac fără precedent” asupra țărilor care se împotrivesc migrației ilegale, relatează agenția MTI.

Potrivit raportului aferent anului 2017 și publicat miercuri, Bulgaria și Ungaria au cel mai mare grad de corupţie în sectorul public dintre statele Uniunii Europene.

„Raportul Transparency International este un atac fără precedent, motivat doar de dezacordul dintre politica organizațiilor internaționale și cea a Ungariei privind migrația. Nu luăm în seamă șantajul sau presiunea. Nu vom permite intrarea în țară a niciunui imigrant ilegal. Gardul (n.a. – ridicat la frontiera de sud a Ungariei, pentru oprirea fluxului de imigranți) va rămâne acolo unde este”, a spus Peter Szijjarto.

Partidul de guvernământ din Ungaria, Fidesz, a avut o poziție similară cu cea a diplomației de la Budapesta, considerând că nu este o întâmplare faptul că Ungaria și Bulgaria, „care au construit garduri la frontiere împotriva imigranților ilegali”, au fost desemnate de Transparency International drept cele mai corupte state din Uniunea Europeană.

Indicele Transparency International foloseşte o scală de la 0 la 100, în care 0 puncte înseamnă un grad extrem de ridicat de corupţie, iar 100 de puncte, lipsa corupţiei. Ungaria a primit 45 de puncte (față de 48 de puncte în 2016), iar Bulgaria a înregistrat 43 de puncte.

Potrivit evaluării pentru regiunea Europei de Est şi de Sud-Est, Ungaria, Bulgaria, Polonia și România au fost criticate pentru măsurile luate de către autorități în privința ONG-urilor și pentru erodarea statului de drept.

„În anul 2017, autoritarismul s-a accentuat în Europa de Est şi Sud-Est, obstrucţionând eforturile anticorupţie şi ameninţând drepturile civice. În această zonă a lumii, organizaţiile nonguvernamentale şi presa independentă s-au confruntat cu provocări în activităţile de monitorizare şi criticare a factorilor decizionali. Guvernul Ungariei a adoptat o lege care stigmatizează ONG-urile în baza structurilor de finanțare ale acestora”, constată Transparency International.

Organizaţia Transparency International prezintă anual un raport privind Indicele de Percepție a Corupției (IPC) la nivel global, gradul de corupţie în sectorul public fiind stabilit prin consultarea unor experţi şi oameni de afaceri din cele 180 de ţări incluse în analiză.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Constantin Dutu 1806 Articole
Author

3 Comentarii

  1. Daca Peter Szijjarto s-a prezentat cu frizura aia la Dragnea ,imi dau seama de ce Ungaria ne ia fata!In rest trebuie vazut cine sunt fondatorii Transparency International,mie mi-au atras atentia : Olusegun Obasanjo si Obiageli(Obi) Ezekwesili,politicieni nigerieni printre cei mai corupti din lume!M-am lamurit!Plus un alt politruc din Bangladesh(Kamal Hossain)un neo zeelandez de coloratura Jeremy Pope(plecat intr-o lume mai buna)si un neamt, Peter Eigen, care chiar nu isi gaseste locul printre fondatori!

    • nicio masa fara peste, nicio postare fara draqnea! asta este deviza usr & pd! iubita mea e dna si mamaia mea e Seku!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.