Universul a fost creat în laborator, susţine un astronom britanic

Creatorii universului în care trăim au fost mai aproape de oameni decât de zei, susţine astronomul britanic John Gribbin.

Discuţia privitoare la existenţa unui creator al universului e veche de cât lumea, însă astronomul britanic John Gribbin, de la Universitatea Sussex, a venit cu o nouă ipoteză. El susţine că universul a fost creat de o civilizaţie foarte asemănătoare cu a noastră, cu ajutorul unor tehnologii nu foarte diferite de cele pe care le au la îndemână cercetătorii din prezent.

Teoria lui Gribbin este bazată pe ciocnirile de particule, precum cele care se petrece la acceleratorul de particule LHC (Large Hadron Collider). Înainte de inaugurarea acestuia, s-a vorbit de posibilitate producerii unei găuri negre, care ar fi urmat să înghită lumea. Fals, au spus oamenii de ştiinţă, care au sublinat că există posibilitatea ca maşinăria să producă o gaură neagră, dar care ar fi prea mică pentru a înghiţi fie şi un singur atom, darămite Terra.

Cu toate astea, crearea unui nou univers ar necesita un accelerator de particule cu puţin mai puternic decât LHC, susţine Gribbin, citat de Telegraph.co.uk. Mai mult, există mari şanse ca universul în care trăim să fi fost fabricat în acest mod, crede astronomul britanic.

Asta din două motive. În primul rând, găurile negre au rol de porţi către alte regiuni ale spaţiului şi timpului. În al doilea rând, gravitaţia are energie negativă, ceea ce înseamnă că crearea unui nou univers nu presupune nici măcar un strop de energie, în ciuda cantităţii colosale de energie care se regăseşte în fiecare atom.

Cu toate că găurile de energie create în acceleratoarele de particule ar fi foarte mici, ele ar avea posibilitatea să se dilate extreme de mult în dimensiunile lor (în loc să o înghită pe cele în care trăim noi). O astfel de dilatare s-a produs odată cu Big Bangul, spune John Gribbin, adăugând că, odată format un nou univers, creatorii nu-l pot influenţa în nici un mod, astfel că totul ţine de evoluţia prin selecţie naturală.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.