Valul protestelor ajunge şi în penitenciare

Angajaţii din penitenciare vor protesta, în majoritatea unităţilor de detenţie, din 21 martie, dacă nu li se aplică Legea salarizării unitare, a declarat, luni, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Sistemul Penitenciar (FSSP), Florin Şchiopu.

„În 2022, la 1 ianuarie, când ar fi trebuit să se încheie aplicarea Legii salarizării şi pentru sectorul de apărare, noi ar fi trebuit să avem salariile cu 25% mai mari. Nouă nu ne-au mai fost daţi ăia 25% (…) Dacă nu se aplică Legea salarizării, (…) declanşăm acţiuni de protest şi nu ne mai oprim”, a atras atenţia Florin Şchiopu, care a punctat că mitingurile vor culmina cu refuzul muncii suplimentare după 27 martie.

El a menţionat că angajaţii mai solicită actualizarea normei de hrană şi de echipare. De asemenea, Florin Şchiopu a punctat că ar mai fi nevoie de angajarea a cel puţin 7.000 de persoane şi a atras atenţia asupra faptului că sunt cadre din sistemul penitenciar care au concedii restante din 2022.

Potrivit unui comunicat al Federaţiei Poliţiştilor de Penitenciare (FPP) transmis, luni, AGERPRES, Federaţia Sindicatelor din Sistemul Penitenciar (FSSP) şi FPP continuă protestele, pentru ca Guvernul „să-şi plătească datoria” pe care o are faţă de aceştia.

„Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, ne-a minţit. Cel puţin până la acest moment. În luna ianuarie ne-am întâlnit la sediul Ministerului Justiţiei cu (…) prim-ministrul Marcel Ciolacu, cu (…) viceprim-ministrul Marian Neacşu şi cu (…) ministrul Justiţiei, Alina Ştefania Gorghiu, la solicitarea organizaţiilor sindicale reprezentative din Sistemul Penitenciar din România. Solicitarea era legată de aplicarea şi pentru Sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională a Legii salarizării unice (L 153/2017). Ceream ca, măcar la doi ani de la aplicarea acestei legi pentru tot personalul bugetar, această lege să intre în vigoare şi pentru sistemul de apărare. În totalitate”, se arată în comunicat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

1 Comentariu

  1. Inca din august, apoi in septembrie, octombrie 2023 am scris ca 2024 și 2025 vor fi cei mai crânceni ani pentru cetățenii din Romania: minciuni, escrocherii, afaceri necurate, hoții și totul la vedere, cetățenii nu au loc în programul politicienilor decat la alegeri pentru manipulări! Este sau nu realitate, simte orice individ care trăiește in Romania. Am atenționat că a nu spuneți că nu am scris nimic numerologic despre Romania acestor ani. O să scriu și ce trebuia obligatoriu să facă pentru a schimba in bine cat de cat în România dar nu acum. De ce nu acum? Pentru că, este campanie electorală, și cum multi se informează din comentarii, nu vreau să fiți mințiți cu un proiect real și sigur de viitor de acești scârbe mincinoși și escroci cu luxul și nesimțirea la purtători, că vor face din nu vor face niciun rahat dar mint senini!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.