Vestul așteaptă un rezultat crucial din Wuhan

Autoritățile chineze au luat decizia a de a recurge la cea mai amplă testare în masă de până acum – începând de săptămâna viitoare ar urma să fie testati toți cei 11 milioane de locuitori din Wuhan. Rezultatele vor fi extrem de importante, pentru că ar putea revela existența unor noi focare, iar acest lucru va avea repercusiuni majore în mai toate țările. În Wuhan au fost înregistrate șase noi cazuri de covid19 în primele două zile ale săptămânii, chiar atunci când oficialii chinezi considerau că virusul a fost eradicat în orașul în care a izbucnit epidemia.

„Planul ambițios de a-i testa pe toți locuitorii din Wuhan reflectă anxietatea Chinei cu privire la o revenire a epidemiei, pe care a reușit să o domolească prin restricții draconice, carantinând întreaga populație în februarie, la vârful epidemiei. Wuhan a fost izolat de restul lumii de pe 23 ianuarie până pe 8 aprilie”, scrioe Bloomberg.

Dacă testarea locuitorilor din Wuhan va duce la descoperirea unor noi focare, atunci perspectivele pentru Europa, Rusia și SUA vor deveni mai sumbre. Acum, SUA, Rusia și Marea Britanie înregistrează cele mai multe cazuri de covid19 din lume. Urmează Spania, Italia, Franța și Germania. Economiile acestor state au fost lovite crunt de aplicarea planului de izolare a populației pentru reducerea impactului epidemiei.

Rezultatele testării din Wuhan, care ar putea veni peste circa o lună, vor alimenta cu siguranță o nouă polemică privind reluarea activității economice în Vest. Descoperirea unor noi focare în Wuhan le-ar da pârghii de presiune în plus politicienilor vestici care sunt pentru extinderea perioadei de izolare. Totul are și o miză politică, în special in SUA, unde realegerea președintelui Donald Trump depinde în bună măsură de reluarea activității economice. În acest moment, cele mai pesimiste estimări arată că unele state americane nu ar putea să-și reaia activitatea economică decât la finalul lunii iulie.

Dacă autoritățile chineze se tem de o nouă epidemie in Wuhan, doctorul Didier Raoult, devenit celebru pentru tratamentul cu hidroxhioclorochină pe care îl recomanda pentru tratarea covid19, consideră că ”acest episod este pe cale să se încheie”.

”Epidemia e pe cale să se incheie. Acest episod va dispărea. Nu va fi un al doilea val, este o curbă banală. Vor apărea eventual câteva cazuri sporadice, dacă vor fi unii supercontagioși, însă asta este dinamica epidemică”, a spus Raoult. El a precizat totuși că numărul deceselor nu va scădea în curând, ”pentru că, din păcate, mai sunt câteva decese care trebuie să se producă, cazuri care sunt acum la reanimare”. Profesorul Raoult a mai declarat că principala lecție ține de modul in care medicii trebuie să-i trateze pe pacienți. Raoult a deplans faptul că, în așteptarea directivelor statului și a unui tratament omolgat sau a unui vaccin, în uriașa majoritate a cazurilor medicii nu au prescris medicamnete care puteau lupta cu virusul, iar oamenii au ajuns în stare gravă la spital. Acest lucru, spune Raoult nu s-a întâmplat și cu cei foarte bogați, oameni care au avut acces la tratamente existente pe piață.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

6 Comentarii

  1. Tot din motive de concurenta, o problema majora este si cea a testarii de masa. Cu alte cuvinte, diferitele companii care produc kit-urile pentru testare se bat pentru monopol si recunoastere din partea forurilor acreditate. Din acest motiv, metode simple, rapide, eficace si cu costuri reduse sunt intarziate in favoarea altora. Un exemplu este un test molecular care consta in prelevarea unei probe de saliva prin simplul act de a scuipa intr-un container, testare care se poate face in siguranta si acasa, via kit-uri livrate postal, dar si in statii mobile de testare.

  2. hehe .. ia sa cautam declaratia domnului sau mai degraba a tovarasului acela, angajat la Radio China International – sectia romana, careia Cotidianul i-a acordat cu generozitate spatiu undeva la mijlocul lui februarie . Cum mai persifla el pe chicken-i occidentali, care se scapasera pe ei pentru o pneumonie banala. In timp ce marele partid comunist chinez daduse ordin si rezolvase deja problema cu minim de daune.

  3. Nu va acoperiti creierul cu fusta occidentala! Ganditi singuri si analizati obiectiv tinand cont ca in whan era o cloaca din toate tarile care facuse specializarea in vest si caposii hotarase sa fabrice coro in china! Vezi exemlu in Romania unde se aduc deseuri toxice de oriunde in secret si urmarile cine le va trai? Ghiciti? Fix ca in whan!

  4. @parere : nu cred. Wuhan nu-i România. La Wuhan era o fabrica de medicamente, nu o lada de gunoi. Ori, 80% din medicamentele lumii, în China se fabrica. Asta si fiind spilul: relocalizarea unei parti a industriei tarilor dezvoltate, la ele. De-aia si descoperirea … „epidemiei” în … China. Asa ca se „relocalizeaza”, la repezeala, … fabricarea mastilor. Dac-ar fi fost Obama, coronavirusul ar fi izbucnit în … Rusia. Miscarea fiind : Republicanii = China, Democratii = Rusia. China si Rusia unindu-si, acuma, eforturile împotriva SUA. Fara distinctie-ntre Republicani si Democrati.

  5. La cat testetzi atat descoperi, virusul nu a disparut doar autoritatile incearca sa-l foloseasca pentru asi asigura puterea absoluta

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.