Victimele „Revoluției fiscale” – cifre alarmante

Aproximativ 1,2 milioane de oameni s-au ales cu salariile diminuate și alți 608.781 sunt expuși riscului de diminuare, după modificările fiscale privind transferul contribuțiilor, potrivit Blocului Național Sindical (BNS).

„Salariații din mediul economic au fost cei mai afectați de această măsură, în cazul lor mecanismele create de Guvern s-au dovedit a fi complet ineficiente, așa cum am avertizat încă de anul trecut. La 31.03.2018 doar aproximativ 50% din angajatorii din mediul economic din Romania au operat modificări ale contractelor individuale de muncă în vederea compensării transferului sarcinii contribuțiilor sociale de la angajator la angajat. 24% din angajatorii activi nu au operat nici o modificare a contractelor individuale de muncă, nici măcar pentru un singur contract”, explică BNS.

Perdanții, potrivit datelor BNS:

Aprox 1,2 milioane de salariați cu salariile diminuate și alți 608.781 expuși riscului de diminuare:

  1. 1.135.418 salariați au înregistrat, în martie 2018 față de noiembrie 2017, reduceri ale veniturilor salariale nete, din care:
  2.  169.440 – salariați au suportat integral transferul sarcinii contributiilor,
  3. 965.978 salariați au suportat parțial transferul sarcinii contribuțiilor.
  4. 608.781 salariati au primit compensarea transferului sub formă de bonusuri, contractele lor de muncă au rămas însă neschimbate în ceea ce privește salariul de bază brut, ca urmare angajatorul poate decide oricând unilateral diminuarea sau stoparea acestor forme de remunerare.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Alexandru Visan 3297 Articole
Author

10 Comentarii

  1. cam asa arata Romania pomenilor PSD:

    – amaratii la privat;
    – grasii la stat (tot pe spinarea celor dintai).
    – medicii si asistentele cu salarii mai mari decat in Spania (de parca se comparau economiile…)
    – cercetatorii cu rezultate internationale cu salari mai mici decat cele ale asistentelor medicale (ca deh, ce are ferma de porci cu cercetarea…)
    – impozite si taxe fara numar pentru fraierul platitor.

    Pe tot acest fond, s-a nascut cel mai imputit animal politic: pesedisto-liberalul cu… usr la inghinal…

    Pe romani nu ii mai reprezinta nimeni in parlament…

    • Cine-mparte, parte-şi face..

      „Statul, cel mai generos angajator.
      Salariile la Stat s-au DUBLAT în ultimii 5 ani.

      Salariile din sectorul public le-au depășit cu 35% pe cele din sectorul privat, în luna aprilie.
      Este cea mai mare diferență din 2009 încoace, potrivit calculelor publicate de Consiliul Fiscal, în condițiile în care Guvernul a mărit salariile în tot aparatul bugetar, în special în Sănătate și Învățământ.
      Salariul mediu net pe economie a crescut în aprilie cu 14,7% faţă de aceeaşi perioadă 2017, potrivit INS, ajungâng la un record de 2.713 lei.
      Media salarială în privat e SUB media pe ţară, respectiv de 2.555 Lei.
      La stat, în schimb, salariile au crescut în aprilie cu mult mai mult, la un nou record de 3.376 Lei. Aproximativ 1,2 milioane de angajaţi sunt în sistemul public, dintr-un total de 5 Milioane Angajaţi, potrivit datelor oficiale. Comparativ cu ianuarie 2017, la începutul guvernării PSD-ALDE, lefurile din sistemul public au crescut cu aproximativ 28%, în timp ce salariile privaţilor au avut un avans doar 15%.

      Scenariul e similar cu ce s-a întâmplat în 2008-2009, când majorările salariale şi venirea crizei au obligat statul să facă tăieri extrem de dure, după ce ţara noastră a semnat un acord financiar în valoare de 20 Miliarde Euro cu FMI, CE şi BM.
      În 2009, salariul mediu net pe economie era 1.335 Lei, în timp ce la stat era aproape 1.700 Lei.
      Media salarială la privat era 1.271 Lei, SUB Media pe Economie.”
      http://www.capital.ro/statul-cel-mai-generos-angajator-salariile.html

    • Lasa vrajeala cu IMPOZITE SI TAXE FARA NUMAR, domnu Boc !
      TVA ul e acum 19 nu 24 si se va face 18.
      Cota unica a coborat de la 16 la 10 la suta,
      Pensiile pana in 2000 nu se mai impoziteaza.

      Astea se intampla sub guvernarea PSD – ALDE,

      Blocul National Sindical era arondat la Vadim , acum o fi crezand
      in povestile cu revenirea tristetii de Ciolos.

    • care amărâţi la privat???? nu lucrează nimeni. sunt înregistrati ca angajati doar patronii, administratorii, liber profesionistii si familiile lor. nu găseşti un angajat la privat nici cu lumânarea. românii pot fi reprezentati normal doar de persoane responsabile si care produc plusvaloare, nu de persoane fără ocupaţie. Verificaţi câţi parlamentari, demnitari sau functionari au fost vreodată angajati la privat sau au avut o sursă proprie de venit, alta decât statul. dar cum nici majoritatea românilor nu indeplinesc nici ei conditia normal ca votează pe cei asemănători.

  2. Liderii sindicali sunt controlati de securitate, sunt niste parveniti, care traiesc pe spinarea sindicalistilor si incita, fara sa le pese de acestia. Prosti sunt cei care cotizeaza si le acorda incredere. Cat despre ” antevorbitorii ” mei, mai rasfirati baieti, mai rasfirati!

    • Parlamentarii PSD-ALDE sunt niste parveniti, traiesc pe spinarea cetatenilor fara sa le pese de acestia. Prostiti in fatza au fost cei care le dau votul si le-au acordat incredere. Fostul securist Voiculescu si actualul Ghita si posturile lor vocale de televiziune au facut acest lucru posibil…

    • concluzie de gâgă. dacă statul ia de la patron taxe cat incasarile, oare ce mai are de furat patronul de la salariat.

  3. Liderii sindicali sunt controloati de Securitate,chiar de la destramarea UGSR si inhataraea patrimoniului acesteia de catre liderii lui peste si securisti care-i pastoreau.De aici li se trage tupeul maxim in raport cu un sigur actor de pe Piata Muncii-Vergului,anume Guvernul.Dar nici cu Guvernul tot timpul,ci numai atunci cand la guvernare se afla la PSD sau o coalitie ce-l include.Cu privatii nu au curaj sa se puna’liderii’din sindicate,iar despre multinationale nici macar nu au auzit ca ele ar exista.Deci,ce preconizati sa faceti d-le Costinas,in situatia creata? Evident in afara unr greve contra Guvernului pentru a-i cere sa renunte la modificarile impuse?Ca doar n-o sa va luati de piept cu patronatele care-si bat joc de cotizantii vostri,de pe urma carora stiti ‘Sa traiti,bine!’, manele ???

  4. Conform politicii ” cainele satul nu latra la hoti”au dat bani la bugetari fara numar sa ii fidelizeze….Acum trag de consecinte, investitiile publice la pamant,nu ca ar fi productive sau rentabile,dar ajuta dezvoltarea economica!Investitiile in autostrazi nu sunt o vorba in vant, Germania a construit intre 1933-1940 cate 1000 de km de autobahn pe an,iar in anii razboiului,sub bombardamente, au reusit performanta a cca 500 km autobahn pe ani,statistica ne spune(Wikipedia) !Azi se vad rezultatele….

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.