Winkler: Alternativele politice la UDMR urmăresc scoaterea Uniunii din Parlament

Înfiinţarea Partidului Popular Maghiar din Transilvania va conduce la divizarea comunităţii maghiare şi va crea pericolul ca aceasta să nu mai poată fi reprezentată în Parlamentul României de către UDMR, a declarat, marţi, la Deva, într-o conferinţă de presă, europarlamentarul Iuliu Winkler, preşedintele UDMR Hunedoara.

El a arătat că în fiecare an preelectoral au apărut teme de dezbatere referitoare la reprezentarea politică a comunităţii maghiare, menţionând însă faptul că UDMR a fost votată de 75 la sută dintre maghiarii din Ardeal, la nivel naţional procentul fiind de 90 la sută.

„În fiecare an preelectoral din 1996 şi până astăzi au apărut aceste teme cu privire la scindarea UDMR. Am avut de mai multe ori partide alternative la UDMR, am avut opinii care trimit politicienii maghiari în partidele româneşti, şi nici asta nu este o noutate. Eu cred că pericolul acum este mai mare decât de obicei, ca atare şi mobilizarea noastră trebuie să fie mai puternică. UDMR reprezintă comunitatea maghiară din România, nu doar pe aceia care votează UDMR, ci şi acei maghiari care nu votează UDMR, de aceea răspunderea noastră este foarte mare. Cei care doresc să înfiinţeze alternative la UDMR, nu doresc altceva decât să scoată Uniunea din Parlamentul României şi să pună, astfel, sub semnul întrebării, viitorul comunităţii maghiare din Transilvania”, a spus liderul UDMR Hunedoara.

Iuliu Winkler a prezentat exemplul alegerilor locale din anul 2008, când UDMR Hunedoara a pierdut un post de consilier local în oraşul Lupeni pentru că i-au lipsit 28 de voturi, în condiţiile în care un candidat independent de origine maghiară a adunat 170 de voturi de la alegătorii din localitate.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.