Ce faci când nu te (mai) garantează Vanghelie

Celui care vrea să facă un ban frumos îi dau un sfat. Să intre pe site-urile tuturor ziarelor şi să copieze declaraţiile pe care le dau politicienii când ies de la urne şi sunt întrebaţi de fătuci „cu cine aţi votat?” sau „pentru ce aţi votat?”. Acum, că autoarele (pentru că de regulăm sunt nişte ele) întrebărilor nu merită nici măcar „titlul” de angajat al mogulului X sau Y este una, dar cascada de stupidităţi pe care le debitează politicienii este mai mult decât penibilă. „Am votat pentru o Românie puternică în Europa”, „am votat pentru viitorul românilor”, „am votat pentru democraţie”, „am votat pentru că, în 2014, se schimbă şi România şi Europa” etc etc. Deci, dacă faceţi o compilaţie cu vreo 50-60 de astfel de declaraţii, peste cca 10 – 15 ani o să o vindeţi ca „bestseller”. Şi sigur veţi scoate bani frumoşi.

Totuşi, două dintre declaraţiile din duminica europarlamentarelor nu mai pot aştepta 10-15 ani. O „catindată”, până nu de mult garantată de Marian Vanghelie, se pare că nu se mai bucură de acest privilegiu. Şi ce faci atunci când nu te mai garantează Vanghelie. Te autogarantezi, sau te legitimezi. „Am votat ca să îi legitimez pe cei care vor merge în Parlamentul European”, a declarat distinsa „catindată”. Adică inclusiv pe ea. Acum sper ca Ponta să nu o fi auzit pe distina doamnă, deoarece s-ar putea supăra. Pentru că adevărul supără. Într-adevăr, mulţi dintre candidaţii social-democraţi ar trebui „legitimaţi”.

Dar şi premierul Ponta concurează pentru declaraţia zilei. Rugat să se pronunţe cu privire la unele violenţe înregistrate pe la primele ore ale alegerilor, premierul, dar de această dată în calitate de preşedinte al PSD, a răspuns: „Noi (cei de la PSD) nu facem aşa cvea. Nu le dau voie. Noi suntem oameni serioşi”. Tovarăşa dirigintă, micuţii (TSD-iştii) te-au păcălit. Au comis. Unii chiar cu pistolul. Iar despre seriozitate, să-i lăsăm pe alţii să se pronunţe.

Aşa cum am averizat, turismul electoral s-a făcut cu Loganul. Şi nu pe sate, ci în marile oraşe. Câte trei într-o maşină, la cât mai multe secţii de votare. Tineri „curăţei” cu aere de oameni preocupaţi, fără să atragă atenţia, echipe ale PSD şi PDL au votat în draci. Să vedem ce ne va spune calculatorul. Am primit asigurări de la unii oficiali că orice vot dublu va fi depistat. Bine, asta după votare şi deja nu mai contează.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Lucian Gheorghiu 3052 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.