Crin Antonescu, făcut trădător şi antioccidental

Andrei Chiliman reia limbajul din vară a lui Traian Băsescu într-un interviu acordat unui site cunoscut ca fiind mai mult decât apropiat Cotrocenilor. Simplă coincidenţă? Pe 7 ianuarie a apărut şi schiţa unei platforme liberal-conservatoare.

Chiliman caută excluderea. Oare de ce?

Lucrurile sunt clare. Andrei Chiliman îl provoacă pe Antonescu atacându-l la baionetă. Îl atacă cu temele expuse de Traian Băsescu. Prin acest atac, Chiliman nu are cum să nu fie exclus. De ce Andrei Chiliman caută cu lumânarea excluderea, ne-a declarat o sursă bine informată din PNL: se speră să fie provocată o schismă în PNL. Evident, totul este regizat de aceiaşi păpuşari care au creat „platforma Stolojan-Stoica” în 2006, şi care au provocat plecările parlamentarilor şi a unor aleşi locali din perioada 2009-2010. Numai că acţiunile anterioare ale păpuşarilor nu doar că nu au dat rezultate, ci chiar au întărit PNL, iar combinaţia cu PSD în cadrul USL le-a adus liberalilor cele mai bune rezultate din perioada post-decembristă. „Acum se mai încearcă o nouă dislocare şi se merge pe varianta Chiliman”, a conchis sursa citată.

Se coace o platformă liberla-conservatoare?

Aşa cum era de anticipat interviul de pe Hotnews este preluat şi se site-ul „Romnia Liberală”, un site condus de foşti sau actuali membri PNL din linia a patra, aflaţi în siajul lui Chiliman şi (susţin unele surse) al lui Dinu Patriciu. Coincidenţă, pe 7 ianuarie apare aici un fel de propunere de constituire a unei platforme liberal –conservatoare. În text se spune că „Oamenii de dreapta, toți cei care cred în libertate, nu sunt reprezentați acum de nicio forța politica importanta”, că „PNL, partidul către care se îndreptau speranțele multor români liberali a abandonat complet principiile și valorile în care cred acești oameni” şi că este o necesitate constituirea urgentă a soluției politice de dreapta, autentică și credibilă”.

După referirea la soluţia „liberal-conservatoare” (fără vreo legătură cu PC – n.a.) se face o trimitere la „platforma bloggerilor liberali”. Aici suntem în faţa unei intoxicări de zile mari. Pe respectiva platformă – oficial PNL a anunţat de mult că platforma nu are nicio legătură cu partidul – sunt trecute şi bloguri ale unor fruntaşi PNL: Alina Gorghiu, Varujan Vosganian, Mario Oprea, Iulia Huiu, Cristina Pocora, Călin Popescu-Tăriceanu, Dan Mihalache, Diana Tuşa, Horia Uioreanu, Marian Petrache. Practic sunt trecute aici, ca făcând parte din clubul bloggerilor liberali cei mai activi politicieni din PNL de pe blog. Se crează astfel impresia că respectivii fruntaşi PNL ar face parte din grupul care „vrea altceva”.

Chiliman atac la baionetă în interviul dat Hotnews

Andrei Chiliman este întrebat de reporterul Hotnews dacă se aşteaptă să fie exclus din PNL, conform unor informaţii din presă, iar acesta în răspuns depăşeşte graniţa întrebării şi lansează un prim atac la Antonescu. „Informaţia a aparut de mai multe ori în ultima perioadă şi, din păcate, este perfect credibilă, dacă privim cu atenţie modul în care actualul preşedinte al PNL, dl. George Crin Laurentiu Antonescu (sic !), conduce PNL şi, în general, felul în care domnia sa întelege politica”. Să vorbeşti astfel despre preşedintele partidului – „felul în care înţelege politica” – reprezintă nu doar un atac la Antonescu, ci chiar o declaraţie deschisă de nerecunoaştere a preşedintelui partidului.  
Şi, când Chiliman spune cu subiect şi predicat, „Cred că dl. Antonescu a produs suficient de multe probe că, pentru domnia sa, politica se rezuma la bătalia lui oarbă pentru putere..” este clar că fostul şef al PNL Bucureşti nu îl mai recunoaşte drept preşedinte pe Antonescu, despre care mai spune că a călcat în picioare normele statutare, ale onoarei şi ale bunului simţ.

Se impun aici două întrebări: un politician sau un partid nu trebuie să se lupte pentru putere? Consideră Andrei Chiliman, liberalul cu vechime de 23 ani în partid, că nu trebuie să se bată Antonescu pentru preşedenţia României şi că trebuie să rămână la Cotroceni Traian Băsescu sau un reprezentant al unui alt partid politic după 2014

Chiliman preia temele lui Băsescu

Cine trebuie să ajungă la Cotroceni nu a fost întrebat de reporter, dar după spusele din interviu, reiese că Andrei Chiliman nu-l doreşte acolo pe preşedintele liberalilor. Chiliman repetă ce s-a cerut în vară (adică în campania pentru referendum – n.a.) interimarului la conducerea PNL, Daniel Chiţoiu: „am adresat o scrisoare deschisă astă-var interimarului Daniel Chiţoiu, în care îi ceream să răspundă public la câteva întrebari esenţiale pentru linia politică a PNL: dacă desfiinţăm Curtea Constituţională, ANI, DNA-ul şi alte institutii fundamentale ale statului de drept, chestiune care ne arunca, de facto, în spatiul ex-sovietic….” După cum se vede, limbajul din vară a lui Chiliman = limbajul lui Traian Băsescu şi sateliţii săi.

Chiliman se plânge că pentru această scrisoare a fost făcut „trădător” şi pune acum, cireaşa pe tort: „Or, singurul <> din această afacere este chiar domnia sa, care şi-a <<trădat>>, în acest mod, adevaratele convingeri politice”. După care mai urmează un „citat” din Traian Băsescu:  „Dacă va merge pe linia acestor convingeri ale lui Crin Antonescu, PNL riscă să se transforme în partidul cel mai anti-occidental din România. Ar fi o tragedie!” 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.