DNA i-a dat NUP lui Adrian Mititelu după plîngerea lui Mitică Dragomir

O nouă etapă a războiului dintre Universitatea Craiova şi LPF s-a încheiat zilele acestea, cînd DNA a dispus neînceperea urmăririi penale împotriva lui Adrian Mititelu la plîngerea formulată de Dumitru Dragomir, preşedintele LPF. În rezoluţie se face referire şi la soţia lui Mircea Sandu, care a „împrumutat” clubul Gloria Bistriţa.

Iubitorii fotbalului îşi amintesc, desigur, că, imediat după dezafilierea abuzivă a clubului de fotbal Universitatea Craiova, Dumitru Dragomir l-a acuzat în dese rînduri pe Adrian Mititelu că ar fi primit drepturile de televizare din partea FRF pe o „societate fantomă”!

Acuzaţiile lui Mitică Dragomir veneau ca reacţie la plîngerile penale formulate de Universitatea Craiova împotriva şefilor din fotbal, care, de curînd, au dus la trimiterea în judecată atît a lui Dragomir, cît şi a lui Mircea Sandu.

Prin rezoluţia Direcţiei Naţionale Anticorupţie din Dosarul 49/P/2012, dată în ziua de 16.07.2013, s-a dispus NEÎNCEPEREA URMĂRII PENALE faţă de Mititelu Adrian, acuzat de înşelăciune în legătură cu banii din drepturile de televizare.

Vă prezentăm mai jos facsimilul acestei rezoluţii:

Reamintim că LPF, FRF şi Dumitru Dragomir au susţinut vehement că “Adrian Mititelu a înşelat Liga Profesionistă, încasând drepturile pe o altă societate decât cea îndreptăţită”. De altfel, această operaţiune a fost cel de-al doilea motiv invocat în decizia abuzivă de excludere a Universităţii Craiova de către FRF.

În motivarea procurorilor se reţine faptul că sumele de bani încasate de Club din drepturile TV de la Ligă nu reprezintă o fraudă de la lege şi în niciun caz LPF nu a fost indusă în eroare. DNA a constatat că operaţiunile la care face referire LPF au fost perfect legale şi nu constituie infracţiune.

De asemenea, DNA mai precizează faptul că plîngerea Ligii Profesioneste este una de rea credinţă atât timp cît pentru perioada 2010-2011 LPF a plătit drepturile TV ce aparţineau cluburilor Oţelul Galaţi, Steaua Bucureşti, CFR Cluj şi Unirea Urziceni altor persoane juridice decât cluburilor înscrise în competiţie.

După cum se vede, procurorii DNA fac referire şi la faptul că drepturile TV cuvenite clubului Gloria Bistriţa au ajuns în contul Elisabetei Sandu, soţia preşedintelui Federaţiei Române de Fotbal! Faţă de aceasta, LPF nu a înaintat vreo plângere penală, aşa cum a făcut faţă de Universitatea Craiova!

Odată cu această soluţie a DNA, toate motivele ce au stat la baza excluderii echipei în 20 iulie 2011 au fost desfiinţate, astfel încît dosarul penal aflat pe rol la Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti, în care Dumitru Dragomir şi Mircea Sandu au calitatea de inculpaţi, va fi mult mai uşor de soluţionat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ion Spânu 1818 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.