Marinar de apă dulce

Scurta călătorie cu barca făcută de premierul Victor Ponta și de secundul său Liviu Dragnea a făcut carieră din cauza mijloacelor de propulsie. Cei doi semănau cu personajele din desenele animate în care împărații antichității porneau cu pluta pe mările necunoscute. Campania electorală pentru europarlamentare i-a adus lui Victor Ponta un exces de expunere pe micile ecrane și pe apele învolburate ale patriei.

Pentru a păstra echilibrul, natura de prin părțile litoralului i-a făcut cu ochiul lui Traian Băsescu și l-a chemat la un set de fotografii pe plajă, de unde a ieșit un alt foto-pamflet involuntar. Un serial cu Traian Băsescu de mână cu PMP-iști și, mai ales, cu Elena Udrea. Și pentru a îndepărta orice bănuială legată de această ținere de mână, în shooting-ul de pe litoral a fost cărată și doamna Maria Băsescu. Doamna tăcută a președintelui a fost îmbrăcată și ea în tricoul grupului pus pe jucat rolul partidului nevinovat. Adică Teodor Baconschi – un nevinovat de vai și amar, Elena Udrea, o candidă cu un grad ridicat de puritate (de bună seamă, nu financiară) și Traian Băsescu, tăticul tuturor celor care au lucrat prin Elena Udrea și Sorin Blejnar.

Pe cale de consecință, fluierăturile s-au îndreptat și spre Cotroceni. Mai corect spus spre titularul palatului văzut de caricaturiști ca un marinar într-o instituție dusă de aceleași valuri. Iar titularul, într-un fotoliu ce plutește asemenea pomenitei bărci de la începutul însemnării.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Vlad Dumitraș 281 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.