Poliția şi Parchetul cercetează cazul falsului fiu al lui Sergiu Nicolaescu

Polițiștii de la Secţia 14 din sectorul 4 din Capitală fac cercetări cu privire la cererea depusă la instanţă de pretinsul fiu al lui Sergiu Nicolaescu. Poliţiştii s-au sesizat cu privire la un eventual fals, dar şi în urma unei înştiinţări a fostului jurnalist Vasile Rotaru, al cărui CNP a fost folosit în mod fraudulos în înregistrarea acţiunii la Judecătoria Sectorului 1, potrivit Mediafax.

Ulterior demersurilor de la Secţia 14, Poliţia Capitalei a anunţat, marţi, la prânz, că s-a sesizat din oficiu şi face cercetări referitoare la posibila săvârşire a unor infracţiuni de fals în cazul cererii de stabilire a paternităţii depuse pe 4 ianuarie la Judecătoria sectorului 1 de un bărbat care s-a recomandat drept Vasile Rotaru, fiul nelegitim al lui Sergiu Nicolaescu.

„Urmare a informaţiilor apărute în spaţiul public cu privire la posibila folosire frauduloasă a unor date personale în cadrul unei cereri de stabilire a paternităţii aflată pe rolul Judecătoriei Sectorului 1, Poliţia Capitalei face următoarele precizări: La nivelul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti nu a fost primită până la acest moment nicio sesizare din partea instanţei de judecată sau a vreunei persoane cu privire la acest aspect”, se arată în comunicatul Poliţiei Capitalei.

Poliţia Capitalei precizează însă că „a luat act de informaţiile existente în spaţiul public, demarând în acest sens o serie de verificări, în urma cărora poliţiştii bucureşteni s-au sesizat din oficiu şi desfăşoară, sub supravegherea procurorului, cercetări cu privire la posibila săvârşire a infracţiunilor de fals în declaraţii şi fals privind identitatea”.

Cazul se află în atenţia Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4.

„Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 a fost constituită, în cursul zilei de astăzi, o cauză penală în care se efectuează cercetări în legătură cu informaţiile vehiculate în mass-media conform cărora, pe rolul Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti, a fost depusă o acţiune în stabilirea paternităţii de către o persoană care se pretinde a fi fiul unui cunoscut regizor recent decedat şi care a folosit, în cuprinsul cererii, datele de identificare ale alteia”, informează marţi Parchetul General.

Pe rolul Judecătoriei Sectorului 1 au fost a depuse două cereri în numele fostului jurnalist. Instanţa a înregistrat, luni, două dosare, unul pentru oprirea procedurii de incinerare a trupului neînsufleţit al regizorului (care are termen de judecată în 5 februarie) şi altul pentru stabilirea paternităţii (cu termen de judecată în 15 mai).

Cererile ar fi fost trimise pe e-mail, în 4 ianuarie, din Germania, cu două zile înainte de incinerarea lui Sergiu Nicolaescu. Luni s-a descoperit însă că este o făcătură, că o persoană s-a folosit de numele jurnalistului Vasile Rotaru și de CNP-ul lui și a trimis cererile pe mail către instanță. 

„Dezvăluirea” privind cererile depuse de pretinsul fiu al lui Sergiu Nicolaescu a fost făcută cu mare tam-tam, „în exclusivitate”, vineri seară de postul România TV, iar apoi a fost preluată și de alte televiziuni.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
George Anghel 1101 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.