Ponta despre o numire a lui Rareş Bogdan în fruntea TVR: „Evident că am reţineri”

Propunerea neoficială a liberalilor pentru şefia TVR în persoana jurnalistului Rareş Bogdan de la Realitatea TV nu este tocmai pe placul lui Victor Ponta.

După ce liberalii au votat pentru numirea lui Toni Greblă judecător la CCR, care a fost propus de PSD, Ponta nu mai părea convins luni seară că partidul său va face acelaşi lucru şi în cazul propunerii liberalilor pentru TVR.

Obişnuit doar să fie lăudat la postul lui Sebastian Ghiţă, dar şi la Antena 3, Ponta a transmis luni seară că are „reţineri” faţă de numirea lui Rareş Bogdan, cunoscut în ultimul timp ca un critic acerb al acţiunilor USL, cu precădere ale lui Victor Ponta.

Astfel, liderul PSD a declarat, luni, la Antena 3 răspunzând unei întrebări, că are „reţineri” faţă de propunerea ca Rareş Bogdan să preia funcţia de preşedinte director general al TVR. „Evident că am reţineri”, a spus Ponta întrebat fiind despre această propunere.

„Propunerea pentru preşedintele director general va aparţine PNL. Nu ştiu să existe o propunere oficială în acest moment, dar există o propunere neoficială, înţeleg, confirmată chiar de domnul Antonescu”, a spus Ponta, la începutul discuţiei pe acest subiect.

Întrebat dacă este vorba de Rareş Bogdan, Ponta a răspuns afirmativ.

Chestionat dacă susţine şi el această propunere, Ponta a precizat: „Dacă colegii liberali o vor face, o să să discutăm atunci”.

Întrebat dacă are reţineri, Ponta a răspuns: „Evident că am reţineri. Dar nu cred că e corect să vorbim despre un alt jurnalist”.

Ponta nu a invocat criticile pe care i le-a adus Rareş Bogdan pentru a-şi justifica „reţinerea”, ci a pus acest lucru pe seama faptului că Televiziunea publică a fost anul trecut în pragul colapsului, iar în acest moment situaţia este „extrem de gravă”.

„Noi am garantat un împrumut destul de mare cu care s-au plătit nişte disponibilizări, s-au mai plătit nişte investiţii. Situaţia actuală este însă în continuare extrem de gravă”, a spus Ponta.

El a precizat că TVR are un buget în jur de 150 de milioane de euro şi are audienţe mici.

„Preocuparea mea este dacă putem să facem din Televiziune publică un serviciu dorit de români şi care să cheltuiască mai puţin în aceste vremuri dificile, că banii aceia, în loc să-i dau la TVR, aş putea să-i dau la şcoli sau la spitale”, a declarat Ponta.

Crin Antonescu a afirmat, luni, că au existat unele discuţii „informale” la nivelul USL pentru ca omul de televiziune Rareş Bogdan să fie propus pentru şefia TVR.

„În legătură cu televiziunea, au existat nişte discuţii şi se convenise, de principiu şi din nou informal, nu prin vreo decizie a USL, să propunem pe omul de televiziune, pe omul de presă Rareş Bogdan”, a spus Antonescu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8528 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.