Război „fratricid” între oamenii lui Băsescu

După ce i-au pus la zid ani de zile, împreună cu Traian Băsescu și oamenii lui, pe jurnaliștii care îl criticau pe președinte, ziariști apropiați regimului Băsescu se văd atacați chiar de cei cu care au coalizat. 

Sebastian Lăzăroiu și Elena Udrea îi atacă pe Dan Tăpălagă și Cristian Câmpeanu, doi jurnaliști care au cântat ani de zile în strună regimului Traian Băsescu. 

Pe 22 mai consilierul prezidențial Sebastian Lăzăroiu a scris, pe Facebook, că s-a săturat de „minciunile” și „manipulările” lui Dan Tapalagă. Luni, într-o altă postare consilierul prezidenţial l-a atacat din nou pe Dan Tapalaga, care afirmase că „Lăzăroiu se ceartă azi cu toţi cei care mai au curajul să spună ceva.”  În replică, consilierul prezidențial a afirmat “Ca să minți nu-ți trebuie curaj”.

Sebastian Lăzăroiu l-a acuzat pe Tăpălagă că face acuzații pe Faccebook, neavând curajul să-și asume acest lucru pe Hotnews.  

„Dan Tapalaga scria pe facebook acum câteva zile ‚Câte zile i-au luat noului şef al Parchetului General să-şi spele şeful de acuzaţia de plagiat oferindu-i un NUP?’ Între timp s-a demonstrat că NUP-ul nu avea nimic de a face cu Niţu. De altfel, surprinzător, Dan Tapalaga nu a scris nimic despre asta pe hotnews. I-a lăsat pe alţii să scrie. El n-a vrut să se compromită”, a spus Sebastian Lăzăroiu.

De cealaltă parte, Elena Udrea a intrat în conflict cu jurnalistul Cristian Câmpeanu, de la “România liberă”, un alt cântător al regimului Băsescu dupa ce acesta a publicat un comentariu cu titlul “Noua alianță Ponta-Udrea împotriva lui Macovei și Morar”. În textul cu pricina, Cristian Câmpeanu scria, printre altele, că plângerile pe bandă rulantă pe care guvernul Ponta le face la DNA împotriva unor membri ai guvernărilor PDL nu o vizează pe Elena Udrea, relatează reporter.virtual.ro. 
“Apropo de Elena Udrea, această doamnă a condus un super-minster unde a avut pe mână miliarde de euro, a făcut obiectul unei campanii mediatice în care a fost acuzată de toate relele pământului, dar cumva, nu există absolut nicio plângere la DNA din partea guvernului Ponta în ceea ce o priveşte. Nici măcar una. Prim-ministrul nostru, aşa cinstit şi justiţiar cum este, nu îndrăzneşte să o atingă pe Udrea nici măcar cu o floare, asta în condiţiile în care nu pierde niciun prilej să atace guvernarea PDL-Boc.”, a spus acesta.

Opinia lui Câmpeanu a deranjat-o pe Elena Udrea, care a trimis pe adresa redacției un drept la replică (care a fost publicat de alt site).  Udrea contestă ce spune Câmpeanu vorbind de „teorii abracadabrante” și avertizează, la final, că dacă replica sa nu va fi publicată integral în ediția tipărită și în cea online, atunci se va adresa instanței.

În dreptul la replică Udrea afirmă că „logica folosită de autorul editorialului cu pricina este profund strâmbă şi vădit rău-voitoare” și că „un grup de jurnalişti, altfel extrem de apropiaţi de oameni politici, încearcă manipularea opiniei publice în subiectul numirii procurorilor”.

În replică, Câmpeanu i-a transmis lui Udrea că nu este justă publicarea unui drept la replică.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8531 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.