România, tot în coada UE: doar 1,2 milioane de turişti străini în primele 9 luni din 2012

Politica de promovare din domeniul turismului dusă de Elena Udrea în perioada 2009-2011 îşi arată acum „roadele”. România s-a instalat autoritar în coada statelor UE în ceea ce priveşte atragerea de turişti străini. Dacă în 2011 aveam în urma noastră doar Ducatul Luxemburg (stat cu o suprafaţă cât 60% din cartierul Drumul Taberei) şi cele trei micuţe state baltice, Letonia, Lituania şi Estonia, acum, în 2012, le mai avem în spate doar pe primele două.

1.292.600 de turişti străini au venit în România în primele 9 luni ale acestui an, un număr foarte, foarte mic pentru o ţară care are litoral, deltă şi munte. Spre comparaţie, în Bulgaria, în sezonul de iarnă (noiembrie 2011-aprilie 2012), au venit 1.303.000 de turişti.

Ceea ce este mai grav este faptul că şi aceşti 1,2 milioane de turişti străini veniţi în România au, în medie, 1,9 zile de înnoptări, ceea ce demonstrează că un număr apreciabil dintre ei nu au venit pentru un sejur în ţara noastă. Cu o medie de 1,9 înnoptări pe cap de turist străin, suntem pe ultimul loc în UE; la fel se prezintă situaţia şi la gradul de ocupare netă a unităţilor de cazere, unde procentul este de 26,7%.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Lucian Gheorghiu 3052 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.