Un nou protest de amploare anunţat duminică în Capitală

Contestatarii proiectului de la Roşia Montană, care au ieşit cu miile pe străzi în ultimele săptămâni, se mobilizează pe Facebook pentru o nouă acţiune de protest.

„Duminică 29 septembrie continuăm obiceiul sănătos al duminicii petrecute în familie în spirit civic. Suntem solidari în a revendica următoarele:

1) Parlamentari, spuneţi ‘NU’ proiectului de lege prin vot la vedere, nu secret. Apoi interziceţi mineritul pe bază de cianură în România.

2) Guvernanţi, respingeţi urgent acordul de mediu.

3) Victor Ponta, Dan Şova, Rovana Plumb, Daniel Barbu şi Gheorghe Dutu – asumaţi-vă răspunderea şi demisionaţi. Vrem să fiţi şi anchetaţi.

4) Ministerul Culturii – cereţi ca Roşia Montană să fie înscrisă în patrimoniul UNESCO

Marşăm prin cartiere pentru a duce aceste revendicări mai departe direct la cetăţeni. Se anunţă vreme bună, haideţi să ieşim în număr mare. Am parcurs 30 de km în ultimele duminici şi ne-am făcut auziţi de 40-50 de mii de oameni în fiecare weekend”, se spune în anunţul de mobilizare postat pe Facebook..

Protestatarii vor să se strângă în zona Titan, iar apoi să plece în marş pe bulevarde către Piaţa Universităţii.

„Pentru că am epuizat zonele dens populate în care putem ajunge dacă plecăm din Piaţa Universităţii, duminică 29 septembrie încercăm reversul: ne vedem la 16:00 în Parcul Titan (metrou) şi plecăm înspre Piata Universităţii la 18:00. Sectorul 3 e cel mai dens populat, de fapt, dacă ar fi un oraş, el ar fi al doilea ca marime din ţară după Bucureşti”, se mai spune în anunţ, care indică şi traseul:

„Care e traseul marsului?
Metrou Parc Titan – Bd Nicolae Grigorescu – Bd. Camil Ressu – Dristor – Bd. Mihai Bravu – Str. Dristorului – Str. Delea Nouă – Calea Călăraşi – Bd. Corneliu Coposu – Bd. Ion C. Bratianu – Piaţa Universităţii. (8.1 km)

Pentru a ajunge la intersecţia Nicolae Grigorescu cu Liviu Rebreanu recomandăm metroul M1 – staţia Titan (care e la distanţă rezonabilă de staţiile Muncii si Nicolae Grigorescu). RATB: tramvaiul 40, troleibuzul 92, autobuzele 101, 102, 253, 301, 311, 330, 335, 471

Zona e direct accesibilă din centrul oraşului – Universitate – 311, Piaţa Romană – 301, Unirii – 40, Cişmigiu (Vasile Pârvan) – 92 si din sectoarele 1 si 2 – Piata Presei Libere – 330, 335, Fundeni – 253, Doamna Ghica – 101, Pantelimon (Cora) – 102″.

În fiecare duminică a acestei luni, aproximativ 15.000 de oameni au mărşăluit prin Capitală, cerând retragerea controversatului proiect de la Roşia Montană, dar şi demisia premierului şi a unor miniştri.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8535 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.