72 de cazuri de hepatită A confirmate în judeţul Vaslui

Unsprezece persoane din municipiul Vaslui, majoritatea copii, au fost internate la Spitalul Judeţean de Urgenţă cu suspiciune de hepatită virală de tip A, acesta fiind al treilea focar înregistrat în ultima perioadă în judeţ, unde sunt 72 de cazuri confirmate, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Conform autorităţilor sanitare vasluiene, pacienţii provin din două familii care locuiesc în zona Libertăţii – Racova din municipiul Vaslui, iar situaţia a fost raportată către autorităţile sanitare atât de conducerea Spitalului Judeţean, unde au ajuns bolnavii, cât şi de unitatea de învăţământ unde învaţă o parte dintre copiii care s-au îmbolnăvit.

”Mediatorul şcolar, care ţine legătura cu familiile din care provin copiii cu boală, a anunţat Direcţia de Sănătate Publică Vaslui pentru a se lua măsurile care se impun. Patru elevi au ajuns la spital cu hepatită, unul revenind în colectivitate, după ce s-a stabilit că este în regulă şi nu mai reprezintă un pericol de răspândire a bolii”, a declarat, marţi, directorul Şcolii nr. 1 Vaslui, Maria Sandu.

În judeţul Vaslui, în ultima perioadă au fost confirmate două focare de hepatită de tip A, în localităţile Păltiniş şi Doagele, iar autorităţile sanitare spun că acestea continuă să se extindă, numărul total al bolnavilor ajungând la 72, majoritatea fiind copii.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.