Adrian Năstase susține Antena3 din spatele gratiilor

Aflat în penitenciarul Jilava, fostul premier Adrian Nastase a ținut să transmită un mesaj de susținere atât pentru Antena3, cât și pentru Dan Voiculescu.

„Din 2005, România nu a mai făcut istorie. S-a ocupat însă de vendete, de războaie politice interne, epuizându-se în bătălii fără miză. Ziua de vineri mi-a lăsat un gust extrem de amar. Am avut sentimentul că urmează “Amurgul zeilor”, în varianta românească şi împlinirea nefericită a legendei Casandrei.

Nu era vorba doar de “execuţia” lui Dan Voiculescu ci, mai ales, de încercarea de a impune “obligaţia la tăcere” pentru vocile jurnaliştilor de la Antena3. Vreau, de aceea, să vă transmit că, în ceea ce veţi decide pentru viitor, vă voi fi alături – din spatele gratiilor sau din libertate”, se arată în mesajul lui Năstase publicat de Antena 3.

„Pentru naivi, adaug cuvintele lui Montesquieu: “E mai uşor să găseşti oameni extrem de virtuoşi decât oameni extrem de înţelepţi”. Au trecut zece ani de încercări şi dezbinări. Următorii zece vor fi oare la fel?
Cu prietenie, Adrian Năstase”, încheie Năstase.

Fostul premier Adrian Năstase a fost condamnat la începutul acestui an în dosarul „Zambaccian” la patru ani de închisoare cu executare pentru luare de mită și trei ani pentru șantaj. Anterior, el a fost condamnat pe 20 iunie 2012 la doi ani de închisoare în dosarul „Trofeul calității”, din care a efectuat opt luni de detenție, fiind eliberat condiționat.

Adrian Năstase se află încarcerat la Penitenciarul Jilava, acolo unde este posibil să ajungă şi Dan Voiculescu, după perioada de carantină de la Penitenciarul Rahova.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.