Angela Merkel pregăteşte o vizită în Ucraina şi susţine sancţiunile împotriva Rusiei

Președintele Ucrainei, Petro Poroshenko, a invitat cancelarul german Angela Merkel, la Kiev, pentru a discuta problemele de interes comun, transmite UNIMEDIA cu referire Interfax.

Conform serviciului de presă al președintelui ucrainean, Merkel va veni în Ucraina, săptămâna viitoare, pentru a discuta eforturile internaționale pentru o soluționare pașnică a situației din regiunea Donbass.

Cu această ocazie, Petro Poroshenko i-a mulțumit cancelarului pentru suportul acordat Ucrainei. El și-a mai exprimat speranța că liderii europeni vor acorda atenția cuvenită problemei ucrainene în cadrul următoarei reuniuni a Consiliului European, de pe 30 august.

Totodată, Poroshenko și-a arătat disponibilitatea de a participa la această întâlnire, pentru a informa liderii UE cu privire la situația din Ucraina, așa cum s-a întâmplat la reuniunea Consiliului European din 27 iunie.

Luni, Merkel a susţinut că sancţiunile UE împotriva Moscovei trebuie menţinute. „Sancțiunile trebuie menținute pentru a arăta că suntem serioși. Dacă vom rămâne inactivi și vom permite o escaladare, situația nu va fi una de dorit”, a declarat Merkel, în timpul conferinței de presă susținute împreună cu premierul leton, Laimdota Straujuma.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.