Arabia Saudită a interzis importul de bovine din România

Comisia Europeană a informat autorităţile române în legătură cu faptul că Arabia Saudită a decis suspendarea temporară a importului de bovine din România, după înregistrarea unui caz atipic de boala vacii nebune, a precizat, luni, ANSVSA, la solicitarea Mediafax.

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor precizează că a primit un e-mail din partea Direcţiei Generale pentru Sănătate şi Consumatori din cadrul Comisiei Europene, prin care i s-a adus la cunoştinţă că Ministerul Agriculturii din Arabia Saudită a notificat Organizaţia Mondială a Comerţului privind suspendarea temporară a importului de bovine din România, începând cu 13 iulie.

În notificarea autorităţilor saudite nu este menţionată perioada pentru care este valabilă această suspendare.

„ANSVSA va transmite Ministerului Agriculturii din Arabia Saudită un raport complet privind apariţia primului caz de ESB (encefalopatie spongiformă bovină, numită şi boala vacii nebune – n.r.) în România, dupa finalizarea tuturor investigatiilor”, se arată în răspunsul autorităţii.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.