Aurescu: Prima vizită în calitate de ministru o voi face la Chișinău

Marţi, în cadrul primei conferințe de presă de la investirea sa în această funcție, ministrul de Externe Bogdan Aurescu a declarat că prima vizită oficială în afara țării o va face în Republica Moldova, de 1 Decembrie.

El a declarat că pentru el MAE este „casa şi căminul” său, iar obiectivele şi interesele României pe plan internaţional sunt crezul său.

„Sunt diplomat de carieră şi cred că această formulă, în context, este cea mai bună formulă pentru conducerea MAE şi a diplomaţiei, a afacerilor externe ale României. Am încredere în colegii mei diplomaţi şi consuli, care sunt, în foarte mare măsură, profesionişti şi integri. Îi susţin şi îi îndemn să rămână aşa”, a declarat, marţi, Bogdan Aurescu.

El a precizat că până acum şi-a făcut cât a ştiut mai bine datoria şi a dat asigurări că va continua să facă acest lucru şi din noua poziţie, care „nu este un motiv de bucurie personală, ci de responsabilitate şi muncă pentru obiectivele de politică externă şi interesele României”.

Aurescu a afirmat, totodată, că MAE nu poate fi „o instituţie slabă”, întrucât trebuie să contribuie la atingerea obiectivelor de politică externă ale României.

Oficialul a subliniat importanța continuării demersurilor de a continua reformele democratice în Republica Moldova și parcursul ei către Uniunea Europeană, precizând că „este un moment istoric pentru societatea de peste Prut, ce ține de securitate națională a României”.

Ministrul de Externe a comentat și situația din Ucraina, precizând că România va continua eforturile Kievului pentru reforma continuă și va menține în continuare regimul de sancțiuni decis de Uniunea Europeană, chiar consolidarea lui.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.