×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 9 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Sâmbătă, 19 august 2017, 08:32
EUR (€)
+0.0067 ↗
4.5883 RON
USD ($)
-0.0038 ↘
3.9066 RON
• • •
„Clanul Cămătarilor“ din Jandarmerie
Averea şi procesele lui Corcodel

Anchetele efectuate în ultimele două zile de către DIICOT au scos la iveală faptul că, în ultimii şase ani, în cadrul Jandarmeriei a existat un veritabil „Clan al Cămătarilor“, condus chiar de comandantul uneia dintre cele mai importante structuri ale instituţiei: Baza de Administrare şi Deservire a Jandarmeriei Române.

DIICOT a anunţat, vineri, că Marian Corcodel, comandantul Bazei de Administrare şi Deservire din cadrul Jandarmeriei Române, a fost reţinut şi va fi adus în faţa judecătorilor de la Curtea de Apel Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Update: Marian Corcodel a fost arestat, vineri seară, printr-o decizie a judecătorilor Curţii de Apel Bucureşti. Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au emis pe numele acestuia un mandat de arestare prentu 30 de zile. Decizia nu este definitivă, dar este executorie.

Percheziţionaţi de propriii colegi

Procurorii structurii centrale a DIICOT au efectuat, în cursul zilei de joi, 12 percheziţii la sediul unor structuri care aparţin Jandarmeriei Române. Percheziţiile au vizat şapte sedii ale unor instituţii publice din Capitală şi Judeţul Ilfov. Printre acestea s-au numărat şi o serie de locaţii care aparţin Bazei de Administrare şi Deservire a Jandarmeriei Române. Prin aceste operaţiuni, DIICOT a urmărit destructurarea unui grup infracţional compus dintr-o serie de angajaţi ai Jandarmeriei, care sunt acuzaţi că ar fi organizat un grup infracţional, specializat în camătă, delapidare şi infracţiuni aflate în competenţa DIICOT. Concret, membrii acestei grupări s-ar fi ocupat cu acordarea, în mod repetat, a unor împrumuturi către o serie de persoane de la care, ulterior, au pretins dobânzi considerabile. De asemenea, jandarmii incluşi în această grupare şi-ar fi însuşit o serie de bunuri şi valori care aparţineau patrimoniului unităţii din care făceau parte“. Întreaga operaţiune a DIICOT a fost organizată într-o discreţie totală. Conform unui succint comunicat de presă, procurorii de la Combaterea Criminalităţii Organizate au beneficiat de sprijinul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române – Brigada Specială de Intervenţie Bucureşti „Vlad Țepeş“. Altfel spus, jandarmii de la Baza de Administrare şi Deservire a Jandarmeriei Române au fost percheziţionaţi cu ajutorul propriilor colegi. Pe surse, s-a aflat că, în urma percheziţiilor, 30 dintre angajaţii Bazei de Administrare au fost aduşi la sediul DIICOT, în vederea unor audieri extinse. Printr-un succinct comunicat de presă, DIICOT a anunţat: „În cauză există suspiciunea rezonabilă că, începând cu anul 2011 şi până în prezent, mai multe persoane din cadrul Bazei de Administrare şi Deservire a Jandarmeriei Române au constituit un grup infracţional organizat, acordând cu împrumut, în mod repetat, diverse sume de bani unor debitori, percepând dobânzi considerabile şi, de asemenea, şi-au însuşit fără drept bunuri şi valori aparţinând unităţii din cadrul căreia făceau parte“.

Comandantul Corcodel

DIICOT a mai anunţat astăzi că, în cursul percheziţiei, în biroul comandantului Marian Corcodel, s-au găsit 250.000 lei. În acelaşi dosar privitor la „Clanul cămătarilor“ din Jandarmerie mai este cercetat, sub control judiciar, şi Octavian Cristescu, fost ofiţer DIPI.

Sfertul de milion de lei descoperiţi în biroul lui Marian Corcodel reprezintă o sumă deosebit de mare, chiar şi pentru un comandant din Jandarmerie. Conform declaraţiei de avere din anul 2016, el menţionează că în calitatea sa de comandant al UM 0260, a obţinut un salariu de 103.448 lei, iar soţia sa, Corcodel Nicoleta, director de audit la Romprest, 32.000 euro. De asemenea, conform aceleiaşi declaraţii, comandantul Bazei de Administrare şi Deservire a Jandarmeriei Române mai deţine 930 mp teren extravilan în Dăsăşti – Ilfov, 72.000 mp teren în Măgurele, precum şi 134 hectare de teren în Teleorman. Acestora li se o casă de 220 mp în Tunari (cea în care locuieşte cu familia) plus o a doua, de 800 mp, în Bragadiru. În plus, familia Corcodel se ocupă şi de afaceri: a câştigat şi 102.000 euro din vânzarea de produse agricole şi creşterea de animale şi păsări.

Exact precum „Cămătarii“

Acuzaţiile privitoare la cămătărie pe care DIICOT i le aduce lui Corcodel sunt confirmate de o serie de decizii ale justiţiei. Astfel, sentinţa pronunţată la Judecătorie Cornetu, în dosarul nr. 2893/1748/2014, decide: „Încuviinţează executarea silită imobiliară asupra imobilului situat în sat Islaz, comuna Brăneşti, tarla 140, parcela 567, identificat cu nr. cadastral 3274 şi înscris în CF nr. 3961 a comunei Brăneşti, la solicitarea creditorului Corcodel Marian, împotriva debitorilor Unguraşu Cătălin şi Mereuţă Mariana Laurenţia, în baza titlului executoriu reprezentat de contractul de imprumut si contractul de ipoteca autentificat sub nr. 1855/15.06.2012 de către BNP Doru Mălureanu. Fără cale de atac. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 24.06.2014“. În aceeaşi sentinţă s-a mai stabilit: „Noi, Preşedintele României, dăm împuternicire şi ordonăm executorilor judecătoreşti să pună în executare titlul executoriu reprezentat de contractul de împrumut şi contractul de ipotecă autentificat sub nr. 1855/15.06.2012 de către BNP Doru Mălureanu pentru care s-a pronunţat prezenta încheiere de încuviinţare a executării silite. Ordonăm agenţilor forţei publice să sprijine îndeplinirea promptă şi efectivă a tuturor actelor de executare silită, iar procurorilor să stăruie pentru ducerea la îndeplinire a titlului“. Iar aceasta nu este singura. Chiar anul acesta, pe 17 ianuarie, Camera Executorilor Judecătoreşti de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti a anunţat „vânzarea la licitaţie a imobilului teren intravilan, aflat în Str. Vasile Racotă, nr 76, com Ștorobăneasa, jud. Teleorman (...) la preţul de 76.883 proprietate a debitorilor Chioseauna Tonia şi Chioseaua Mişu care datorează creditorului Corcodel Marian, suma de 156.000 RON (...) Imobilul este grevat de următoarele sarcini: ipotecă pentru suma de 156.000 Rom în favoarea lui Corcodel Marian, căsătorit cu Corcodel Nicoleta Anişoara (...) contractul de ipotecă imobiliară pentru suma de 46.242,90 lei“.

Vasile Surcel Publicat Vineri, 04 august 2017
19797
 | 15
 | 15
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Abc
+2
Saracutul de el,chiar ca nu merita,anul acesta cred ca-l avansa....,s-a chinuit cativa ani ,,sa-si faca'' functie de general...,nu merita aceasta soarta ca unuia din predecesorii sai....
Publicat Duminică, 06 august 2017
+Răspunde
SOBOLANU
0
IL MANANCA JUSTITIA MILITARA
Publicat Sâmbătă, 05 august 2017
+Răspunde
Dan
+7
Cred ca nu o sa-l "vaduviti" de o pensie de cel putin 10000 lei pe luna, pe acest vasnic aparator al ordinii si sigurantei nationale! Ar fi mare pacat, manca- l-ar ciorile sa-l manace !
Publicat Sâmbătă, 05 august 2017
+Răspunde
dancp
+5
corcodel nume pur romanesc!poate si blond cu ochi albastrii!!
Publicat Sâmbătă, 05 august 2017
+Răspunde
PIRATU
+8
Marian Corcodel ESTE UN FOST PARLIT DE SUBOFITER CA SI MISU NEGRITOIU, ION NICOLAE, DUMITRU DRAGOMIR, ETC toti cu edit neuroni in dotare, insa au TUPEU, NERUSINARE MAXIMA, nu au frica de Dumnezeu si sunt sustinuti de catre mafiotii care I-AU IMPINS IN FATA si stau in spatele lor ca sa ii ghidoneaze pentru realizarea propriilor intetrese.
Publicat Sâmbătă, 05 august 2017
+Răspunde
Ţăranul
+13
Ăsta se bătea de muscă ... , şi din lipsa de ocupaţiune intectual-educaţională , a dat-o pe chestiuni economice ... ! Nu era şi el pe lista de proaspeţi tineri pensionari ... ?
Publicat Vineri, 04 august 2017
+Răspunde
Santa Klaus
+8
Ei na,.. Și n-ați știut,.. Zău? Voi care le știți toate secretele ale tuturor , uite cum aflați, cât de târziu vă dați seama. Oare de ce ?
Publicat Vineri, 04 august 2017
+Răspunde
ILeo
+17
Felicitari DIICOT, Brigada jandarmeriei Romana"Vlad Tepes"pt. actiune si colaborare interinstitutionala, speram si mai mult de la DIICOT, curatirea organelor statului de lepre ,de retele profitoare ,infractionale.Cerem sa dispuneti anularea actelor obtinute pentru bunurile persoanelor lezate, prin camata si inselaciune,sechestrul asigurator pe averea bugetarilor speculanti de functii, venituri fabuloase ilicite, toate hienele care au adus la sapa acest popor, sa tremure,sa-si primeasca pedeapsele pt.incalcarea juramantului ,serviciului, hiene,lupi d e paza la stana,insatiabili.
Publicat Vineri, 04 august 2017
+Răspunde
Varu' Milford din Anglia
+16
"Bagati site-ul de cultura in duba !" ... Auziti, da' baiatu' asta de-l arestaraţi nu e cumva viteazul care acum citiva ani, pe vremea tristei domnii a lui Basila Voda, şarja contra manifestantilor pe la Universitate, guiţînd precum un godac in ziua Ignatului ?
Publicat Vineri, 04 august 2017
+Răspunde
Constantin Moldovean
+12
ce holocaust pe capul tau Corcodele!!Nu pune la suflet ,ca mai ai frati acasa !
Publicat Vineri, 04 august 2017
+Răspunde
Recomandate
Ne plângem de lipsuri, dar aruncăm mâncarea
Publicat acum 14 ore şi 52 minute
Frenezie nejustificată
Publicat acum 21 ore şi 26 minute
Filiera ucraineană a lui Hillary Clinton
Publicat acum 16 ore şi 51 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Cotidianul cititorilor
17 articole/ Actualizat Sâmbătă, 12 august 2017
alarm off
Fotografiile bunicilor
30 articole/ Actualizat Sâmbătă, 05 august 2017
alarm off
Antiştirile Cotidianul
6 articole/ Actualizat Duminică, 09 iulie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
142 articole/ Actualizat Joi, 17 august 2017
Ioan Vieru

Poliția rutieră se află de mulți ani în derivă printr-un management tot mai defectuos. Scandalurile din ultimii ani arată nu numai lipsa de profesionalism a poliției, ci funcționarea acestei instituții plătită de la bugetul public printr-o mentalitate a fostei miliții comuniste.

Ioan VieruPublicat Joi, 17 august 2017