Bârlădenii țin Ziua Astronomiei

Observatorul Astronomic al Muzeului „Vasile Pârvan“ organizează mâine evenimentul „Ziua Astronomiei la Bârlad“. Potrivit unui comunicat de presă, „oficial, Ziua Internaţională a Astronomiei a fost pe 29 aprilie, dar din cauza faptului că elevii au fost în vacanţă am decis ca prezentarea publică să se desfăşoare în următoarea sâmbătă, pe 6 mai 2017.

Începând cu anul 1973, într-o sâmbătă senină din luna aprilie sau mai, când Luna este în preajma fazei de Primul Pătrar, astronomii din lumea întreagă sărbătoresc «Ziua Astronomiei».

Mișcarea a început în California, în 1973, când astronomul amator Douge Berger a decis că, decât să invite oamenii să participe la o seară de observații astronomice într-un loc îndepărtat de oraș, mai bine ar fi ca clubul de astronomie să organizeze observaţii astronomice în mijlocul orașului.“

La eveniment este invitat special astronomul amator Sorin Cosmin Micloş, de la Asociaţia „Ucenicul Astronom“ din Miercurea Ciuc. Prezentarea publică va avea loc la ora 19.00, la sediul observatorului astronomic din strada Republicii nr. 235. Dacă va fi cer senin, observaţiile astronomice din stradă se vor desfăşura în zona parcului „Victor Ion Popa“, între orele 20.30 și 22.00.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Razvana Ancutescu 205 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.