Băsescu: Am o bibliotecă de dosare penale. Ori, ori…

Fostul președinte Traian Băsescu le cere procurorilor de la Parchetul General, într-o postare pe Facebook, ori să reconfirme NUP-urile în dosarele pe care el le are, ori să le trimită în instanță.

„Prin menţinerea acestor dosare fără a lua o decizie, procurorii nu fac decît să aştepte momentul potrivit pentru a le utiliza conform dispoziţiilor şefilor în interesul acestora sau în interes politic, ceea ce este inadmisibil”, acuză Băsescu.

Postarea lui Băsescu, integral:

Ori vă reconfirmaţi NUP-urile, ori trimiteţi dosarele în instanţă. Eu nu am nimic de negociat.

Am fost ministru al transporturilor în 5 guverne, timp în care s-au reabilitat peste 2.000 de km de drumuri naţionale şi peste 200 de km de căi ferate. Nu a existat niciun dosar pentru modul de desfăşurare a licitaţiilor.
Am fost Primar General al Capitalei timp de 4 ani şi jumătate, gestionînd bugete de peste 1,2 miliarde dolari anual, cu lucrări mari cum ar fi contorizarea pentru încălzire a scărilor de bloc, modernizarea a 750 de puncte termice, modernizarea a 120 de km linii de tramvai, construcţia liniei 41, asfaltarea a sute de km de străzi şi bulevarde. Nu a existat niciun dosar pentru modul de desfăşurare a licitaţiilor.
Cu toate acestea, la PICCJ am o bibliotecă de dosare penale generate de reclamaţii ale oamenilor turnătorului Voiculescu, dosare care, după ce au primit NUP de la procurorii de caz, au fost redeschise în anul 2015 la cererea fostului Procuror General Niţu.
Nu contest dreptul PICCJ de a redeschide aceste dosare, dar contest faptul că toate sunt ţinute deschise spre a fi utilizate politic. În opinia mea, procurorii au două soluţii şi anume: ori constată temeinicia soluţiei iniţiale a PICCJ de neîncepere a urmăririi penale, sau mă audiază după care trimit dosarul în instanţă dacă așa vor considera.
Prin menţinerea acestor dosare fără a lua o decizie, procurorii nu fac decît să aştepte momentul potrivit pentru a le utiliza conform dispoziţiilor şefilor în interesul acestora sau în interes politic, ceea ce este inadmisibil.
Reţineţi, eu nu am nimic de negociat!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8516 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.