Cele mai afectate localităţi de condițiile meteo

Gabriel Oprea a indicat în comandamentul de iarnă convocat la Palatul Victoria 15 localități din județele Sălaj, Brașov, Vâlcea, Mehedinți și Prahova ca fiind cele mai afectate de condițiile meteo.

Ministrul de Interne a arătat că de duminică echipele de intervenție au fost mobilizate în toate județele vizate de atenționările meteo.

Oprea a precizat că în dispozitivul de intervenție, la nivel național, MAI are peste 26.000 de pompieri, jandarmi și polițiști, cu peste 3.000 de mijloace tehnice pregătite să acționeze.

„În București și în județele vizate de codul galben care intră în vigoare astăzi la orele 14,00 s-au operaționalizat grupele operative care vor transmite către centrul operațional de comandă al MAI orice situație care poate surveni pentru a lua măsuri imediate”, a spus ministrul.

El a indicat că în prezent cele mai afectate localități sunt Trăsnea din județul Sălaj, Codlea din județul Brașov, Moșoroasa din județul Vâlcea, Bălăcițea, Vădoia, Almăjel, Stricovița, Petra, Padina, Dobra, Dubova, Ogradena din județul Mehedinți, Șotriile, Comarnic, Valea Doftanei din județul Prahova.

În context, ministrul de Interne a arătat că un singur drum județean — 108 R — pe raza comunei Trăsnea din județul Sălaj a fost închis, ca măsură preventivă, indicând că în scurt timp acesta va fi redat circulației.

„Polițiștii rutieri au aplicat 42 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 3.078 de lei, din care 38 pentru nerespectarea de către conducătorii auto a condițiilor privind circulația pe drumurile publice în condiții de iarnă, pentru lipsa anvelopelor de iarnă și a dispozitivelor antiderapante”, a spus Oprea.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Mia Tudose 1890 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.