×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 7 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Joi, 27 iulie 2017, 23:37
EUR (€)
+0.0011 ↗
4.5628 RON
USD ($)
+0.0112 ↗
3.9248 RON
• • •
Patalama de la CNSAS
Mircea Dumitru a fost recrutat de Securitate

Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (C.N.S.A.S.) a publicat, luni, adeverința prin care fostul ministru al educației naționale și cercetării științifice din guvernul Dacian Cioloș, Mircea Dumitru, este declarat curat. Conform documentului oficial, ex-rectorului Universității București, ”nu i se poate atribui calitatea de lucrător/ colaborator al Securității, în sensul legii”.

Decizia CNSAS, care poate fi atacată în Justiție, s-a bazat, totuși, pe date care spun altceva. În documentul elaborat pe data de 4 iulie a.c. se arată că „domnul Dumitru Mircea a fost recrutat de către Securitate în scopul încadrării informative a studenților din Facultatea de Filozofie din bucurești și a semnat la data de 23.10.1980 un Angajament, olograf, fiindu-i atribuit numele conspirativ Negulescu II”.

Conform documentelor Securității citate de CNSAS Mircea Dumitru „a avut un aport informativ scăzut, furnizând doar 5 note informative cu valoare pentru organele de securitate”iar „pe perioada colaborării a dat dovadă de solicitudine, furnizând informații utile muncii noastre”.

Într-o declaratie pentru Revista 22,din octombrie 2016, Mircea Dumitru a declarat că, în 2007, la Colegiul CNSAS, i-a fost arătat un document, "un fel de cerere-adeziune, care nu era semnată de mâna mea. S-a făcut o expertiza grafologica pentru a se vedea dacă scrisul din acel document era al meu şi rezultatul a fost că nu era. După aceea, am primit decizia de necolaborare. Nu a încercat nimeni să mă racoleze atunci, nu m-am intâlnit cu nicio persoană care să se fi recomandat drept ofiţer de Securitate".

Rareş ConstantinescuPublicat Luni, 17 iulie 2017
839
 | 1
 | 3
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
IQ100
0
ce privire inteligenta..parc ar urma ri conturul la traforaj..dar vechea secu , ce il recrutase, ,macar a avut minimul bun simt sa nu il fac academician sau ministru...
Publicat Vineri, 21 iulie 2017
+Răspunde
Martin
+5
Pe vremea aia era militie si securitate, nu politie. Luat ad literam, nimeni n-a facut politie politica.
Publicat Marţi, 18 iulie 2017
+Răspunde
EVA
+9
Eu m-am saturat sa aud de 30 de ani, cine a colaborat cu SERVICIILE SECRETE ROMANE. E timpul sa aflam si daca a colaborat cu SERVICIILE SECRETE STRAINE? KGB, CIA, AVO, MI5, MI6, MOSAD, FSB, cele FRANCEZE, CHINEZE, etc.? Sau interpusi ai serviciilor straine, cum se spune ca e SOROS, sau FREHDEM HAUSE, adica CIA? Poate spuneti ca santem parteneri, dar si ISRAELUL e mai PARTENER cu SUA, dar cand au prins un SPION, l-au condamnat ca tradator la ani grei de inchisoare. Eu recunosc ca IUBESC SUA, dar sant si vreau sa raman ROMANCA, sa-mi iubesc mai intai mama mea, adica ROMANIA, apoi SUA, FRANTA, ITALIA. SPANIA, INTREGA LUME.Asa cum am vazut ca face MINUNATA MICA PICASSO, venita in vizita acasa . Asa da, nota maxima, cu asa EXEMPLE, alta era ROMANIA, nu cu CRUDUTE, etc.
Publicat Marţi, 18 iulie 2017
+Răspunde
Recomandate
Salvarea PSD-ului există
Publicat acum 4 ore şi 29 minute
Fostul soț al lui Kovesi, contracte cu SRI
Publicat acum 14 ore şi 16 minute
Investiție de milioane în porturile maritime
Publicat acum 8 ore şi 50 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Cotidianul cititorilor
13 articole/ Actualizat Miercuri, 12 iulie 2017
alarm off
Fotografiile bunicilor
29 articole/ Actualizat Marţi, 25 iulie 2017
alarm off
Antiştirile Cotidianul
6 articole/ Actualizat Duminică, 09 iulie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
137 articole/ Actualizat Joi, 13 iulie 2017
Sorin Avram

Pe 25 iulie a fost delir pe reţelele de socializare, iar motoarele de căutare au fost încinse. Mulţi, foarte mulţi români au căutat pe Google „poze cu Denisa Manelista moartă”, „înmormântarea Denisei” şi „Denisa în sicriu”!

Sorin AvramPublicat acum 3 ore şi 55 minute