×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 21 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Duminică, 24 septembrie 2017, 18:36
EUR (€)
-0.0037 ↘
4.5950 RON
USD ($)
-0.0277 ↘
3.8316 RON
• • •
Patalama de la CNSAS
Mircea Dumitru a fost recrutat de Securitate

Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (C.N.S.A.S.) a publicat, luni, adeverința prin care fostul ministru al educației naționale și cercetării științifice din guvernul Dacian Cioloș, Mircea Dumitru, este declarat curat. Conform documentului oficial, ex-rectorului Universității București, ”nu i se poate atribui calitatea de lucrător/ colaborator al Securității, în sensul legii”.

Decizia CNSAS, care poate fi atacată în Justiție, s-a bazat, totuși, pe date care spun altceva. În documentul elaborat pe data de 4 iulie a.c. se arată că „domnul Dumitru Mircea a fost recrutat de către Securitate în scopul încadrării informative a studenților din Facultatea de Filozofie din bucurești și a semnat la data de 23.10.1980 un Angajament, olograf, fiindu-i atribuit numele conspirativ Negulescu II”.

Conform documentelor Securității citate de CNSAS Mircea Dumitru „a avut un aport informativ scăzut, furnizând doar 5 note informative cu valoare pentru organele de securitate”iar „pe perioada colaborării a dat dovadă de solicitudine, furnizând informații utile muncii noastre”.

Într-o declaratie pentru Revista 22,din octombrie 2016, Mircea Dumitru a declarat că, în 2007, la Colegiul CNSAS, i-a fost arătat un document, "un fel de cerere-adeziune, care nu era semnată de mâna mea. S-a făcut o expertiza grafologica pentru a se vedea dacă scrisul din acel document era al meu şi rezultatul a fost că nu era. După aceea, am primit decizia de necolaborare. Nu a încercat nimeni să mă racoleze atunci, nu m-am intâlnit cu nicio persoană care să se fi recomandat drept ofiţer de Securitate".

Rareş ConstantinescuPublicat Luni, 17 iulie 2017
903
 | 1
 | 3
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
IQ100
0
ce privire inteligenta..parc ar urma ri conturul la traforaj..dar vechea secu , ce il recrutase, ,macar a avut minimul bun simt sa nu il fac academician sau ministru...
Publicat Vineri, 21 iulie 2017
+Răspunde
Martin
+5
Pe vremea aia era militie si securitate, nu politie. Luat ad literam, nimeni n-a facut politie politica.
Publicat Marţi, 18 iulie 2017
+Răspunde
EVA
+9
Eu m-am saturat sa aud de 30 de ani, cine a colaborat cu SERVICIILE SECRETE ROMANE. E timpul sa aflam si daca a colaborat cu SERVICIILE SECRETE STRAINE? KGB, CIA, AVO, MI5, MI6, MOSAD, FSB, cele FRANCEZE, CHINEZE, etc.? Sau interpusi ai serviciilor straine, cum se spune ca e SOROS, sau FREHDEM HAUSE, adica CIA? Poate spuneti ca santem parteneri, dar si ISRAELUL e mai PARTENER cu SUA, dar cand au prins un SPION, l-au condamnat ca tradator la ani grei de inchisoare. Eu recunosc ca IUBESC SUA, dar sant si vreau sa raman ROMANCA, sa-mi iubesc mai intai mama mea, adica ROMANIA, apoi SUA, FRANTA, ITALIA. SPANIA, INTREGA LUME.Asa cum am vazut ca face MINUNATA MICA PICASSO, venita in vizita acasa . Asa da, nota maxima, cu asa EXEMPLE, alta era ROMANIA, nu cu CRUDUTE, etc.
Publicat Marţi, 18 iulie 2017
+Răspunde
Recomandate
Tarom, captivă grupurilor de interese
Publicat acum 10 ore şi 25 minute
Doftoriceala pe net poate ucide
Publicat acum 8 ore şi 16 minute
Simona Halep: Mai am un obiectiv anul acesta
Publicat acum 4 ore şi 54 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
5 articole/ Actualizat acum 9 ore şi 56 minute
alarm off
Mostra de la Veneţia
7 articole/ Actualizat Duminică, 10 septembrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017
Simona Popescu

De când fiecare telefon, de multe ori mai inteligent decât posesorul, este dotat cu o cameră video, o mulţime de cineaşti amatori îşi postează scurtmetrajele pe Facebook. Au o mare problemă, însă.

Simona PopescuPublicat acum 23 ore şi 33 minute