Controalele suplimentare la frontiera cu Bulgaria, sistate

Ministerul român al Afacerilor Externe (MAE) a anunțat, printr-un comunicat, că, potrivit datelor obținute de la oficialitățile bulgare, luni seară a fost revocată măsura controalelor suplimentare instituite de autoritățile de la Sofia la punctele de trecere a frontierelor Bulgariei cu România.

Românii beneficiază astfel din nou de revenirea la regimul controlului minimal atât la intrarea, cât și la ieșirea de pe teritoriul Bulgariei, indiferent de punctul de trecere a frontierei bulgare pe care îl tranzitează, precizează MAE.

Ministerul român al Afacerilor Externe anunțase duminică faptul că, din motive de securitate, autoritățile bulgare au introdus controale suplimentare la toate punctele de trecere a frontierelor, menționând atunci că măsura a fost instituită cu titlu temporar, fără să fie prevăzut un termen limită. Ministerul avertiza cetățenii români care tranzitează Bulgaria asupra posibilității ca măsurile dispuse de autoritățile locale să genereze prelungirea duratei de așteptare la traversarea frontierelor Bulgariei.

Poliția de frontieră bulgară a efectuat, de sâmbătă, controale amănunțite, la trecerile de frontieră spre Bulgaria, la toate categoriile de autovehicule, care, coroborate cu lucrările de reabilitare la podul peste Dunăre de la Giurgiu au generat mărirea timpilor de așteptare la frontieră.

Ministerul de Interne bulgar a dispus ample măsuri de securitate la sfârșitul săptămânii trecute, atât în contextul unui eveniment public de anvergură din orașul Burgas, cât și în cadrul strategiei interne de combatere a migrației ilegale și a activității infracționale vizând falsificarea documentelor de identitate. Precizarea ministerului bulgar a fost făcută duminică în contextul în care presa bulgară a scris că serviciile de securitate din Bulgaria caută doi cetățeni străini, un român şi o femeie din Franţa, suspectaţi de legături cu organizația teroristă Stat Islamic, informații dezmințite de autoritățile de la Sofia.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
George Anghel 1101 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.