Cu şef cu tot, o organizaţie PNL a trecut la ALDE

Ion Cupă, preşedintele ALDE Dolj, a anunţat în Conferinţa de presă din această săptămînă, că aproape întreaga organizaţie PNL din comuna Ghidici a trecut cu şef cu tot la ALDE. Este vorba de 50 de membri PNL care, din această săptămînă, fac parte din partidul condus de Tăriceanu. În acelaşi timp, s-a anunţat că se poartă negocieri şi cu alte organizaţii ale PNL, care şi-au manifestat aceeaşi intenţie.

Explicaţia acestui început de migraţie înspre ALDE constă în rezultatele foarte proaste obţinute la recentele alegeri locale de către PNL atît la nivelul judeţului Dolj, cît şi în municipiul Craiova.

Astfel, din totalul de 111 localităţi, PSD+UNPR+ALDE a cîştigat 76 de primării, iar PNL doar 30. Este deja cunoscut faptul că, după aceste alegeri, în care candidatul PNL pentru primăria Craiova, fostul fotbalist Pavel Badea, a obţinut doar 12,6% din voturi, în cadrul organizaţiei Dolj a izbucnit un imens scandal, cu bătăi şi injurii, în urma căruia Badea a şi fost exclus din PNL.

ÎMPOTRIVA LUI TĂRICEANU ACŢIONEAZĂ NIŞTE FORŢE OBSCURE”

În cadrul conferinţei de presă, Ion Cupă a comentat şi recenta trimitere în judecată a lui Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele ALDE: „După cum se ştie, înainte de campania electorală pentru locale, a avut loc punerea sub acuzare a lui Călin Popescu Tăriceanu, iar acum, înainte de alegerile generale, a fost trimis în judecată. După părerea mea, ALDE a devenit un pericol pentru cei care vor să facă nişte majorităţi artificiale şi de aceea sînt angrenate în această operaţiune împotriva lui Tăriceanu anumite forţe obscure care acţionează numai faţă de aliaţii noştri. Văd că faţă de Alina Gorghiu sau Vasile Blaga nu există astfel de preocupări”!

Pe aceeaşi temă, un alt lider ALDE, deputata Steluţa Cătăniciu, scrie într-un comunicat remis redacţiei noastre: „Le-au trebuit celor de la DNA opt ani de zile să caute ceva în privinţa lui Călin Popescu-Tăriceanu şi, în lipsă de orice, au găsit de cuviinţă să folosească acuzaţia cu declaraţia mincinoasă. Este o acuzaţie ridicolă care, din păcate, scoate în evidenţă absurdul şi disperarea cu care acţionează procurorii anticorupţie împotriva acestuia”!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ion Spânu 1818 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.