Cum s-a încheiat duelul românesc de la US Open

Monica Niculescu s-a calificat în runda a treia a turneului US Open, ultimul de Mare Șlem al anului, după ce a învins-o, la New York pe Ana Bogdan cu un sec 6-0, 6-1.

Cu toate acestea meciul a fost mai disputat decât o arată scorul. Niculescu a avut nevoie de o oră și 22 de minute pentru a reuși să câștige.

Ana Bogdan, venită din calificări, a avut 10 mingi direct câștigătoare, față de 9 ale Monicăi, dar diferența s-a făcut la erorile neforțate, 33 pentru Bogdan și 15 pentru Monica.

Meciul a fost întrerupt în două rânduri pentru intervenția medicului, la 3-0 în primul set la solicitarea Monicăi Niculescu și la 3-0 în setul al doilea, la cererea Anei Bogdan, informează Agerpres.

Monica (28 ani, 58 WTA) a mai învins-o pe Ana Bogdan (23 ani, 116 WTA) în două rânduri, în 2010 în primul tur la București (ITF, 75.000 dolari), cu 7-5, 7-5, și anul trecut în primul tur la București (WTA), cu 6-2, 5-7, 6-2.

Ana Bogdan a reușit la Flushing Meadows cea mai mare performanță a carierei (în premieră pe tabloul principal la un turneu de Mare Șlem), trecând în runda inaugurală de altă româncă, Sorana Cîrstea.

Cea mai bună performanță a Monicăi Niculescu la US Open datează din 2011, când a ajuns în optimile de finală.

Monica și-a asigurat 140.000 dolari și 130 de puncte WTA, iar în turul al treilea va juca împotriva danezei Caroline Wozniacki, care a dispus de rusoaica Svetlana Kuznețova, cu 6-4, 6-4. Wozniacki a câștigat toate cele șase meciuri directe cu Monica Niculescu, pe hard, cele mai recente datând din 2013.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.