Dacă este vineri, este Udrea la Poliție

Elena Udrea a mers vineri la Poliție unde este obligată să se prezinte după ce a fost pusă sub control judiciar de procurorii DNA.

Udrea s-a prezentat la Secția 2 Poliție din Capitală după ce a fost pusă sub control judiciar joi pentru 60 de zile în dosarul în care este acuzată de spălare de bani și fals în declarații de avere.

Elena Udrea trebuie să se prezinte la Poliţie în fiecare marţi şi vineri. „Programul este marţi şi vineri, la 11.00”, a declarat protejata politică a lui Traian Băsescu, la ieşirea din sediul poliţiei.

Elena Udrea a ajuns la Secţia 2 Poliţie în jurul orei 10.00, aşa cum a stabilit cu poliţiştii supraveghetori.

„Oricum nu mă duceam nicăieri”, a precizat Udrea înainte de discuțiile cu polițiștii, referindu-se la faptul că va trebui să vină la Poliție în următoarele două luni.

„Nu știu la Realitatea dacă mai pot să merg”, a adăugat ea, după ce anterior anunțase că va acorda un interviu.

Întrebată de jurnaliști dacă va mai face dezvăluirile promise pe Facebook, Udrea a spus: „Abia a început ziua. (…) Să avem puțintică răbdare”. Înainte de a ajunge la Poliție Udrea amenințase pe Facebook cu dezvăluiri.

„Aşa cum v-am promis aici, pe Facebook, voi spune adevărul despre tot ce se întâmplă – care sunt motivele reale ale vânătorii a cărei ţintă am devenit. Voi face asta într-un interviu pe care îl voi acorda astăzi. Nu vă pot spune, deocamdată, unde, (în orice caz nu la cineva care m-a menajat de-a lungul timpului) – nu de alta, dar ştiu că sunt destui cei care ar vrea să mă împiedice să spun unele lucruri. Şi ar fi păcat să nu aflaţi ce se întâmplă astăzi cu adevărat în România, ce luptă se duce în subteranele puterii şi care este miza reală”, a scris Elena Udrea pe Facebook înainte de a da cu subsemnatul la Poliție.

Cât timp este sub control judiciar, Udrea trebuie să respecte următoarele obligații: să se prezinte la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție, Secția de combatere a infracțiunilor conexe infracțiunilor de corupție și la Secția 2 Poliție București ori de câte ori este chemată; să informeze de îndată Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție, Secția de combatere a infracțiunilor conexe infracțiunilor de corupție și Secția 2 Poliție București cu privire la schimbarea locuinței; să se prezinte la Secția 2 Poliție București, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori este chemat să nu părăsească mun. București, decât cu încuviințarea prealabilă a procurorului competent; să nu se apropie de ceilalți inculpați, alți participanți la comiterea infracțiunii, martorii din dosar și să nu comunice cu aceștia direct sau indirect, pe nicio cale.

Udrea este urmărită penal în dosarul Microsoft pentru spălare de bani şi fals în declaraţiile de avere, fiind acuzată că a dobândit şi folosit bunuri despre care ştia că provin din infracţiuni.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8516 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.