De ce crede Tăriceanu că șefa DNA ar trebui să vină la Comisie

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, sâmbătă, întrebat despre chemarea şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, la comisia parlamentară de anchetă a prezidenţialelor din 2009, că toţi cei chemaţi la Parlament pentru audieri trebuie să vină, aducând argumente în acest sens.

”Toţi cetăţenii români au drepturi şi obligaţii egale, toţi suntem egali în faţa legii. Dacă Parlamentul hotărăşte constituirea unei comisii de anchetă şi hotărăşte să audieze o serie de persoane care pot să aibă informaţii relevante, cred că este obligaţia tuturor, fără niciun fel de excepţie să se prezinte în faţa comisiei”, a apreciat Tăriceanu, întrebat dacă Laura Codruţa Kovesi are sau nu obligaţia să vină în faţa unei comisii parlamentare de anchetă având în vedere că este procuror.

Tăriceanu a dat ca exemplu cazul preşedintelui american Bill Clinton, audiat de Senatul SUA în scandalul cu Monica Lewinski.

”Dacă noi ne referim la ţara pe care o privim cu extremă admiraţie, Statele Unite, acolo nu foarte demult, în timpul mandatului preşedintelui Clinton, preşedintele SUA a fost convocat în pentru audieri la comisia senatorială de anchetă şi s-a prezentat. şi nu era procurorul Statelor Unite, ci era preşedintele Statelor Unite. Deci dacă vrem să acceptăm regulile democraţiei aşa cum sunt ele, atunci cred că trebuie să fie obligaţia tuturor să se prezinte la comisia parlamentară de anchetă şi nu există categorii speciale care să fie scutite de această obligaţie”, a spus președintele Senatului.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.