Decizia definitivă a judecătorilor în cazul lui Cristian David

Instanța supremă a decis definitiv ca fostul ministru al Internelor Cristian David, arestat preventiv pentru o presupusă mită primită pentru a interveni la prefectul de Buzău în favoarea unei persoane care revendica un teren, să fie plasat în arest la domiciliu.

David, aflat în arest preventiv din 22 ianuarie, scapă astfel de gratii.

Judecătorii instanței supreme deciseseră, şi pe 17 martie, să înlocuiască măsura arestului preventiv cu cel la domiciliu, în cazul lui David, însă decizia a fost contestată de procurori, fără succes însă.

Fostul ministru de Interne este acuzat că a primit 500.000 de euro pentru a interveni la prefectul de atunci al judeţului Buzău, Cristinel Bîgiu, în prezent preşedinte suspendat al Consiliului Judeţean Buzău, în vederea stabilirii dreptului de proprietate în cazul unui teren de 15 hectare din municipiu, de către Comisia Judeţeană Buzău pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.