Dezastru în gară produs de doi mecanici băuți

O locomotivă care urma să se cupleze la o garnitură de cisterne pline cu motorină a intrat cu viteză în primul vagon, singurul gol, şi l-a ridicat de pe şine, rupând liniile de mare tensiune. Incidentul a avut loc în Gara Arad. Locomotiva urma să fie cuplată la o garnitură formată din 24 de vagoane cisternă, din care 23 erau pline cu motorină. Acestea urmau să fie trimise într-o localitate din judeţul Bihor. Conform unor surse din Staţia CFR Arad, în timpul manevrelor efectuate de către cei doi mecanici, locomotiva a intrat cu viteză mare în garnitură. Prima cisternă, cea la care urma să se cupleze, a fost lovită atât de puternic, încât s-a ridicat de pe şine şi a rupt liniile de înaltă tensiune.

Update Cei doi mecanici de locomotivă erau băuţi în momentul în care s-a produs accidentul şi vor fi cercetaţi penal.

Mecanicii care manevrau locomotiva au fost testaţi cu aparatul etilotest imediat după accident, stabilindu-se că aceştia erau sub influenţa băuturilor alcoolice, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Arad, Lorena Radu.

Astfel, unul dintre mecanici avea 0,75 miligrame/litru alcool pur în aerul expirat, iar şeful de tren avea 0,26 miligrame/litru.

”În prima cisternă, conform procedurilor de siguranţă, nu exista combustibil, însă toate celelalte erau încărcate cu motorină. S-a luat imediat măsura asigurării perimetrului de către pompieri”, a declarat, anterior, pentru News.ro, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, George Pleşca.

Pentru că în momentul ruperii liniile de tensiune s-a produs un scurtcircuit, pompierii spun că putea izbucni un incendiu, dacă existau scurgeri de motorină. Totuşi, nu s-au semnalat scurgeri din cele 23 de vagoane cisternă, însă zona rămâne sub supraveghere.

Traficul feroviar nu a fost afectat de accident, care a avut loc în triaj.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.