DNA a preluat dosarul privind autorizația clubului Colectiv

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație a declinat joi către DNA cauza privind modul de emitere a autorizației pentru clubul Colectiv de către Primăria sectorului 4, au declarat pentru Agerpres surse judiciare.

Ca urmare a declinării, a fost înregistrat un dosar la Secția 1 a DNA pentru abuz în serviciu.

Update: Procurorul șef adjunct al DNA, Marius Iacob, a declarat joi că din ordonanța de declinare și disjungere a unei părți din dosarul privind club Colectiv, într-o primă fază, rezultă că ar fi vizați funcționari din cadrul Primăriei sectorului 4, inclusiv primarul.

El a precizat că șeful DNA a dispus ca un colectiv format din doi procurori și mai mulți ofițeri de poliție să efectueze acte de urmărire penală în cauză.

„În cursul zilei de azi (joi — n.r.) vom stabili un plan de anchetă și putem să vă comunicăm că vom derula cu maximă celeritate activitățile care se impun în prezenta cauză”, a afirmat procurorul șef adjunct al DNA, Marius Iacob.

Întrebat dacă primăria putea să emită autorizație de funcționare pentru club în condițiile în care nu avea autorizația PSI, el a explicat că acestea vor fi circumstanțe pe care le vor stabili în cel mai scurt timp.

Referitor la posibilitatea să se fi dat mită pentru eliberarea autorizației, adjunctul șefului DNA a arătat că, din primele date ale anchetei, sunt doar indicii cu privire la fapte asimilate infracțiunii de corupție, respectiv abuz în serviciu.

Marius Iacob a spus că, în cursul zilei de joi, au fost ridicate de la sediul PÎCCJ mai multe documente, care au fost puse la dispoziție de procurorii Parchetului General.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.