Două amicaluri de lux anulate din motive de securitate

Amicalurile de lux, Germania – Olanda şi Belgia – Spania, care urmau sa se joace marti seara de la ora 21.45, au fost anulate din motive de securitate. Arena sportivă HDI din Hanovra a fost evacuată marţi seară, meciul amical Germania – Olanda fiind anulat după primirea unui mesaj care semnala prezenţa unui dispozitiv exploziv.

Cancelarul Angela Merkel şi vicecancelarul Sigmar Gabriel au fost evacuaţi de urgență de pe stadion.

Înainte de meci, toate persoanele aflate în arenă au fost evacuate în regim de urgenţă. Personalul de cattering a fost evacuat în hainele de lucru, nu s-a mai dat permisiunea intrării în vestiar pentru a-şi lua hainele de stradă. De asemenea, ziariştilor nu li s-a mai permis accesul în stadion. Maşini ale poliţiei au început să patruleze prin oraş şi se anunţa la migcrofon: „Deplasaţi-vă în linişte spre casele dvs şi rămâneţi la domiciliile dvs”!. La meciul dintre Germania şi Olanda urma să se intoneze şi imnul Franţei, iar tricolorul francez era deja vizibil în luminile de fond ale stadionului. De menţionat că echipa Germaniei, a fost cazată în noaptea dinaintea meciului în Frankfurt, decizia fiind luată de autorităţi când echipa se afla în avion. „Când am aterizat la Frankfurt, am bănuit că meciul nu o să se mai joace. Totuşi, din moment ce am fost cazaţi peste noapte, am început să sper că se va juca totuşi”, a declarat presei, Joachim Low, selecţionerul Germaniei.

Se amână „El Clasico?”

Cu câteva ore înainte de evenimentele de la Hanovra, a fost amânat şi amicalul de lux dintre Belgia şi Spania. Unul dintre oficialii federaţiei spaniole, a declarat că solicitarea de amânare a meciului a aparţinut conducătorilor politici ai Uniuni Europene. Sursa cinata a precizat că nu az existat ameninţări, dar din punct de vedere politic s-a ajuns la concluzia că meciul nu trebuie să se joace. În Spania, probelema este însă alta. Miercuri dimineaţă se discută dacă se va juca sau nu „El Clasico” de sâmbătă de la Madrid.

UPDATE ORA 23.11 Alerta despre o posibilă amenințare islamistă la meciul amical de fotbal dintre echipele Germaniei și Olandei, programat la Hanovra, a venit de la servicii de informații străine, a aflat marți seară dpa de la surse din cadrul serviciilor de securitate.

UPDATE ORA 23.04 Germania anunță că nu au fost găsiți explozivi la stadionul din Hanovra

UPDATE ORA 22.53 Poliția a evacuat parțial gara din Hanovra după găsirea unui „colect suspect”, conform AGERPRES

UPDATE ORA 22.51Postul de televiziune Sky Sport News Germany a informat că există o amenințare imediată și din acest motiv alerta teroristă este extinsă în tot orașul Hanovra.

UPDATE ORA 22.35 Un reporter de la postul american de televiziune CNN a informat că un dispozitiv suspect a fost găsit în gara din Hanovra, după ce un alt dispozitiv a fost găsit în apropiere de stadionul unde urma să aibă loc meciul amical de fotbal Germania-Olanda.

UPDATE ORA 22.28 Germania: O sală de concerte din Hanovra, evacuată din motive de securitate

Poliția din Hanovra a anunțat marți că a fost evacuată parțial gara centrală a orașului după ce a fost găsit un „obiect suspect”, ulterior anunțului anulării meciului de fotbal dintre echipele Germaniei și Olandei din cauza unui posibil atentat cu explozivi la stadion, scrie EFE.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Lucian Gheorghiu 3052 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.