Dragnea: Bucureştiul trebuie să se deschidă către judeţul Ilfov

Liviu Dragnea, preşedintele PSD, a declarat că, Bucureştiul, cu un nou primar general, Gabriela Firea, trebuie să se deschidă către localităţile din judeţul Ilfov pentru dezvoltarea celor două comunităţi, conform unor surse din presă.

Liderul social-democraţilor a participat, astăzi, la Snagov, alături de Gabriela Firea, candidatul Alianţei PSD+UNPR la Primăria Capitalei, şi de Marian Oancea, candidat din partea PSD la un nou mandat de primar al localităţii Snagov, la o întâlnire cu peste 300 de membri şi simpatizanţi ai formaţiunii.

„Am foarte mare încredere în ceea ce va face colega noastră ca primar general al Capitalei. Bucureştiul are un potenţial încă neatins. Bucureştiul trebuie să se deschidă către judeţul Ilfov. Bucureştiul, împreună cu judeţul Ilfov, cu o nouă conducere la CJ Ilfov, cu oameni care sunt interesaţi de dezvoltarea comunităţii, poate face ca şi bucureştenii şi ilfovenii să aibă un nivel de trai mai bun”, a spus Dragnea.

El s-a referit şi la programele de dezvoltare locală pe care le-a gestionat în calitate de vicepremier şi ministrul al Dezvoltării Regionale, subliniind că în mandatul său s-a reuşit asigurarea derulării investiţiilor, într-un sistem integrat, iar fondurile alocate către primării nu s-a făcut în funcţie de „culoarea politică”, mai menţionează sursele.
Referindu-se punctual la Snagov, preşedintele PSD a făcut apel la guvernanţi, în speţă la MDRAP şi premier, pentru a transfera banii necesari derulării proiectului de extindere a Liceului ”Mihail Kogălniceanu” din localitate.

„Pentru mine este greu de înţeles cum Ministerul Dezvoltării – suntem deja aproape de sfârşitul lunii mai – nu aprobă finanţarea pentru liceul de aici. Vorbim de peste 1.100 de copii care învaţă în spaţii care numai ca spaţii de învăţământ nu au fost gândite. Snagovul nu este departe de Bucureşti. (…) Poate domnul Cioloş, când se întoarce din America, poate vine până aici în Snagov şi să vadă lucrul acesta, pentru că le place multora să vorbească despre Educaţie, dar sunt prea puţini care ştiu ce e de făcut în Educaţie şi şi mai puţini care vor să facă ceva. Aici nu trebuie să inventeze nimic, nu trebuie decât să aprobe documentaţia pe care domnul primar a trimis-o acolo”, a precizat Dragnea.

El a promis că la toamnă, când PSD va câştiga alegerile şi va face din nou Guvernul, proiectul va fi demarat.

Liderul social-democraţilor a mai spus că are încredere în candidaţii PSD la funcţiile de primar pentru că ştie că aceştia vor merge în faţa alegătorilor promiţându-le „doar ce se poate face”.
La rândul său, Gabriela Firea a promis colegului său de la Snagov că în momentul în care va prelua funcţia de primar general va face toate demersurile necesare pentru o dezvoltare integrată a Bucureştiului şi a localităţilor limitrofe care să asigure, printre altele, un transport public eficient.

Marian Oancea, edilul în funcţie şi candidatul PSD la un nou mandat de primar al Snagovului, şi-a exprimat speranţa că, după 5 iunie, în calitate de primar general al Bucureştiului, Gabriela Firea va reuşi rezolvarea multor probleme legate de comunităţile limitrofe Capitalei.
„Avem nevoie de un primar gospodar pentru Bucureşti, un primar al PSD-ului, care să aibă grijă şi de localităţile din Ilfov, părăsite de foştii edili ai Capitalei, începând cu primarul de tristă amintire Traian Băsescu”, a mai declarat Oancea, potrivit aceloraşi surse.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.