×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 17 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Vineri, 23 iunie 2017, 13:28
EUR (€)
-0.0072 ↘
4.5915 RON
USD ($)
-0.0191 ↘
4.1096 RON
• • •
Contre în legătură cu deficitul
Dragnea, critici la adresa ministrului Finanţelor
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, duminică seară, la România TV că ministrul Finanţelor s-a grăbit când a afirmat că Guvernul este pregătit să ia măsuri de reducere a cheltuielilor, în cazul în care va constata depăşirea ţintei de deficit bugetar de 3% din PIB, precizând că Viorel Ştefan nu are motive să se îngrijoreze din acest punct de vedere.

”Da... o declaraţie foarte inspirată a domnului ministru. După două luni deja vorbeşte de tăieri”, a afirmat Liviu Dragnea întrebat despre declaraţiile ministului Finanţelor.

El a spus că nu a vorbit cu Viorel Ştefan, precizând că acest lucru nu este treaba preşedintelui Camerei Deputaţilor, ci a prim-ministrului.

”Cred că premierul trebuie să vorbească cu dumnealui, nu preşedintele Camerei. Dacă o să avem vreo şedinţă la partid, o să-mi permit să-l întreb şi eu, şi alţi colegi”, a spus Dragnea.

Liderul PSD a mai adăugat că ministrul Finanţelor ”nu are motive să se îngrijoreze”.

”Dacă programul de guvernare este urmărit punct cu punct şi implementat punct cu punct, nu are motive să se îngrijoreze, după părerea mea. Dar să vorbeşti în luna martie de tăieri de cheltuieli... mi se pare puţin cam grăbit. E părerea mea”, a declarat Dragnea.

Guvernul condus de Sorin Grindeanu este pregătit să ia măsuri de reducere a cheltuielilor, în cazul în care va constata depăşirea ţintei de deficit bugetar de 3% din Produsul Intern Brut (PIB), astfel încât România să nu depăşească acest nivel, în condiţiile în care datoria publică este estimată să rămână sub nivelul de 38% din PIB, a declarat, miercuri, ministrul Finanţelor, Viorel Ştefan, la lansarea raportului economic pentru România în 2017 al Comisiei Europene.

Paul DumitrescuPublicat Luni, 20 martie 2017
1853
 | 1
 | 4
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
lili
+2
Cifrele de campanie electorala de la partid nu se potrivesc cu cifrele de pe hartie de la Ministerul Finantelor! La sfarsitul saptamanii dna Sevil Shaidehh a declarat spasita in fata primarilor ca s-au EPUIZAT banii alocati pentru Cofinantare la proiectele din fonduri europene ale adminiistratiilor locale! Vicepremierul S. Shhaideh a anunțat, într-o întâlnire de lucru cu primarii, că plafonul de împrumut de la nivel naţional pentru cofinanțarea fondurilor europene a fost deja EPUIZAT. Guvernul NU mai are bani pentru cofinanţarea proiectelor europene derulate de administraţiile locale. Primarii cer, însă, rezolvarea acestei probleme. Surpriză pentru primarii reuniţi la o şedinţă cu mai mulţi membri ai Guvernului. În timp ce edilii cereau o OU prin care să primească bani de la Trezorerie pentru cofinanţarea proiectelor europene, dna Shhaideh a venit cu alt mesaj. NU mai sunt bani, pentru că plafonul de împrumut de la nivel naţional a fost epuizat. Ministrul de Finanţe promite însă că va găsi soluţii. „Pentru contractele finanţate, contractele de finanţare pe POR, mai daţi o OU pentru CO şi prefinanţarea din Trezorerie? Este foarte important, tocmai pentru că am văzut că v-aţi propus să atragem anul acesta bani europeni mulţi şi ne ajută foarte mult. Este esenţial”, a solicitat primarul Robert Negoiță, președinte AMR. La cerinţele edililor, Guvernul ridică din umeri. Asta şi pentru că acordarea acestor bani ar putea duce la depăşirea deficitului de 3% asumat de România. „Ministerul a iniţiat deja un proiect de act normativ cu privire la acordarea unor împrumuturi din Trezorerie. Singura, singurul impediment în acest moment este plafonul de împrumut de la nivel naţional care înţelegem că anul acesta a fost atins, este epuizat”, a replicat dna S. Shhaideh. Ciudat, cum s-au EPUIZAT banii, cat timp Primariile NU aveau unde depune proiectele pentru ca Autoritatile de management NU sunt Acreditate! Minciuni, Bugetul e-n pom!
Publicat Luni, 20 martie 2017
+Răspunde
Poli 21
+2
In continuare, primul ministru dragnea face ordine.
Publicat Luni, 20 martie 2017
+Răspunde
Balas
+1
Cred ca ii a inchis ministrul telefonul lui Dragnea de cateva ori!Adica Dragnea ,un subinginer tinichigiu,e mai bun in finante decat ultimul specialist ramas in Romania ?
Publicat Luni, 20 martie 2017
+Răspunde
lili @ Balas
+2
Peste capul lui Grindeanu, preşedintele PSD îl ameninţă pe Viorel Ştefan că va da socoteală în faţa partidului. Pentru Neîncredere în Programul de guvernare, care dacă ar fi aplicat la VVIRGULA ar aduce munţi de bani în visteria publică. Problema nu este starea economiei, ci presupusa neînţelegere a Ministrului Finanţelor legată de virtuţile Programului de guvernare. Domnul Dragnea poate forţa o remaniere pentru a pune un Ministru mai pregătit politic. Va putea oare un politruc mai bun să convingă economia să funcţioneze conform dorinţelor şi angajamentelor PSD? Va reuşi domnul Dragnea, la o şedinţă de partid, să aducă mai multe Venituri la Buget prin scăderea Veniturilor din Taxe şi Impozite, dublată de o creştere a cheltuielilor pentru salarii, pensii, ajutoare sociale? Şi fără un Program de investiţii majore care să fie deja în derulare şi să producă efect de multiplicare în economie, când noi ne aflăm, în cele mai bune situaţii, cu proiectele în faza studiilor de pre-fezabilitate? La ce pagină din Programul de guvernare figurează capitolul „Minuni”?
Publicat Luni, 20 martie 2017
+Răspunde
Recomandate
Anticorupție de cartier
Publicat acum 5 ore şi 3 minute
Congres pentru Dragnea
Publicat acum 23 ore şi 11 minute
Vești despre soarta liderului Statul Islamic
Publicat acum 14 ore şi 27 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Fotografiile bunicilor
24 articole/ Actualizat Duminică, 18 iunie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
130 articole/ Actualizat acum 3 ore şi 16 minute
Ioan Viştea

Se observă, în ultima vreme, o încercare de demonizare a stîngii românești actuale, aproape fără precedent, mult prea apăsată, de-a dreptul viscerală.

Ioan VişteaPublicat acum 17 ore şi 44 minute