Finala etapei naționale a Eurovision 2014

Sâmbătă seara, la Brașov, are loc finala etapei naționale a Eurovision 2014. Spectacolul este  transmis în direct de TVR, de pe scena Teatrului Sică Alexandrescu din Braşov.

Din  150 de melodii validate să participe la selecţia naţională Eurovision, 12 piese concurează în finala din 1 martie.

Dintre cele 12 de melodii calificate, telespectatorii împreună cu juriul de specialişti vor alege cântecul care va reprezenta România în acest an la finala internaţională a concursului, în Copenhaga.

Ordinea de intrare în concurs a finaliştilor a fost trasă la sorți, după cum urmează: Paula Seling & Ovi, Bere Gratis, The dAdA, The Zuralia Orchestra, Vizi Imre, Anca Florescu, Silvia Dumitrescu, Renée Santana feat. Mike Diamondz, Ştefan Stan feat. TeddyK, Naomy, Vaida, Marcel Şăl Crăciunescu.
Pentru desemnarea câştigătorului, fanii pot vota prin SMS la 1267 sau prin apel la 09001609XX (cu indicativul 01, 02, 03… 12, reprezentând ordinea intrării în concurs). Prin SMS se votează în reţelele Cosmote, Digimobil, Orange, Vodafone, iar apelurile la numărul menţionat sunt valabile în reţelele Cosmote, Vodafone, Romtelecom. Votul poate fi exprimat o singură dată de pe un număr de telefon pentru fiecare dintre cele douăsprezece piese. Costul unul apel/SMS este de 0,3 euro + TVA.

Melodiile sunt supuse jurizării publicului larg, dar şi votului juriului de specialitate, ponderea televotului fiind de 50%, la fel ca în cazul votului juriului.

Prima semifinala internationala va avea loc pe 6 mai, iar a doua pe 8 mai.

Eurovision 2014 se va desfasura pe 10 mai.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Adela Constantinescu 505 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.