×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 8 ore
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Duminică, 20 august 2017, 07:06
EUR (€)
+0.0067 ↗
4.5883 RON
USD ($)
-0.0038 ↘
3.9066 RON
• • •
Scandal legat de încălcarea „Codului etic”
Fiul lui Tudorel Toader nu ştie că tatăl său este încă rectorul Universităţii din Iaşi

Ionuţ Alexandru Toader, fiul lui Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, participînd singur, a cîştigat concursul de asistent universitar la Universitatea „A.I. Cuza” din Iaşi, deşi „Codul etic” îi interzicea să participe la o astfel de examinare întrucît rectorul universităţii este chiar tatăl său, cu toate că acum este suspendat temporar din funcţie!

Ştirea a fost publicată de site-ul „7Est.ro” din Iaşi, sub semnătura lui Viliche Andrei. Dezvăluirea principală era însă aceasta: „Senatul Universității Al. I. Cuza a schimbat metodologia de angajare cu o lună înainte să fie scos la concurs postul pentru care a concurat de unul singur Ionuț Alexandru Toader. Fiul ministrului Justiției și al rectorului suspendat de la Cuza a putut să se prezinte la concurs, doar pentru că Senatul Universității a modificat exact paragraful care îl împiedica să participe la examen Toader jr. este doctor în Drept Penal, dar pentru a ocupa funcția trebuia să dețină doctorat în Drept Civil”!

Tudorel Toader nu ştie că este încă rectorul Universităţii din Iaşi

Dar lucrurile sînt mult mai complicate. Imediat, pe Facebook, ministrul Tudorel Toader a dat cîteva explicaţii acuzaţiilor aduse de site-ul ieşean. Mai puţin una: că el este încă Rectorul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, deşi este suspendat temporar pe perioada mandatului de ministru! Iată dovezile:

Imaginile de mai sus sînt preluate de pe site-ul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza”, unde Tudorel Toader este încă Rectorul instituţiei! Nu se poate invoca o eventuală neaducere la zi a informaţiilor de pe site, căci, după cum se vede, pe pagina Rectorului este inserată informaţia: „Începînd cu data de 24 februarie 2017, domnul prof. univ. dr. Tudorel TOADER s-a suspendat din funcţia de Rector, pe perioada exercitării mandatului de Ministru al Justiţiei”!

Deci, Tudorel Toader nu şi-a dat demisia din funcţia de Rector, ci doar este suspendat temporar cît timp este ministru. Dacă mîine nu va mai fi, el revine efectiv ca Rector al Universităţii fără alte proceduri, căci suspendarea nu duce la numirea altcuiva în funcţia de Rector, aceasta fiind ocupată în continuare de Tudorel Toader!

Fiul lui Tudorel Toader nu putea să fie înscris la concurs

În aceste condiţii, Ionuţ Alexandru Toader nu putea să fie înscris la concursul pentru ocuparea postului de asistent universitar la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, căci ar fi contrar prevederilor „Codului de etică şi deontologie profesională” al universităţii! Iată ce precizează acest document la art. 17, al. 1:

Nu este nici un dubiu în privinţa interdicţiei! Codul etic spune căSînt interzise cu desăvîrşire următoarele acţiuni: angajarea în posturi didactice, de cercetare, didactice auxiliare şi nedidactice a persoanelor cu grade de rudenie apropiată (I-IV) sau aflate în situaţia de afini (până la gradul III) cu membrii comunităţii universitare care exercită funcţii de conducere”.

Cu toate acestea, considerînd că tatăl său nu mai este Rector pe perioada ministeriatului, Ionuţ Alexandru Toader a decis să participe la concurs şi, fiind singurul candidat (!), evident că a luat examenul:

Acest scandal izbucnit din senin ne obligă să vedem care a fost cariera lui Ionuţ Alexandru Toader pînă acum şi, cercetînd biografia sa, observăm nenumărate lucruri care trezesc suspiciuni.

Astfel, pe cînd Ionuţ Alexandru Toader era încă elev la Colegiul Naţional "Costache Negruzzi" Iaşi, a fost trimis de două ori în Germania şi o dată în Suedia pentru a-şi lua diverse atestate.

Între 2007 şi 2011, Ionuţ Alexandru Toader a urmat Facultatea de Drept la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, unde tatăl său era Decan. Evident, Ionuţ a fost şef de promoţie! Pe timpul facultăţii, „băiatul lui tata” a fost trimis în SUA (29.10.2008–03.11.2008), în Ungaria (01.05.2008–05.05.2008), în Grecia (06.02.2010–18.07.2010).

Imediat după terminarea facultăţii, în timp ce îşi făcea stagiatura ca notar, a urmat şi masteratul la Universitatea din Iaşi, dar, în aceeaşi perioadă era şi „cercetător ştiinţific” la Universitatea "Petre Andrei" din Iaşi (01.10.2011–01.10.2013)! Napoleon, frate, ce mai!

Odată terminată stagiatura de notar, Ionuţ Alexandru Toader s-a înscris la doctorat la Universitatea „Titu Maiorescu” din Bucureşti, unde anul trecut şi-a luat doctoratul despre care vom mai vorbi. În această perioadă, ca să-şi umple timpul liber, Ionuţ Toader era şi asistent universitar doctorand la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii "Petre Andrei” din Iaşi!

Şi, iată!, acum, crezînd eronat că tatăl lui nu mai este Rectorul Universităţii din Iaşi pentru că a devenit ministrul Justiţiei, Ionuţ Alexandru Toader a vrut să devină asistent universitar la „universitatea mare”, de stat, din Iaşi, deşi era asistent universitar la una mai mică, privată, din acelaşi oraş! Are şi el dreptatea lui: dacă nu acum, atunci cînd?

Faptul că Tudorel Toader, ministrul Justiţiei şi tatăl „micului geniu din Iaşi”, a răspuns pe Facebook acuzaţiilor din presă nu este trezeşte altceva decît sentimentul de sfidare a opiniei publice. Mai ales că documentele arată că Ionuţ Alexandru Toader a fost favorizat de conducerea Universităţii din Iaşi, din care încă face parte şi Tudorel Toader, ca Rector, chiar dacă temporar este suspendat!

Iar noi mai aşteptăm ca Tudorel Toader, în calitate de ministru al Justiţiei, să ia deciziile acelea dure faţă de procurorul general şi şefa DNA. Pe bune? Şi dacă trimite Codruţa Kovesi nişte procurori la Iaşi să verifice cum s-a desfăşurat concursul pentru postul de asistent universitar, aşa cum i-a trimis pentru concursul de la Guvern pentru postul de purtător de cuvînt?

P.S. Şi pentru că tot veni vorba despre cariere, poate cineva să ne spună cum de a ajuns însuşi Tudorel Toader prodecan al aceleiaşi universităţi în anul 1995, pe cînd era doar asistent universitar? La Craiova, de pildă, Facultatea de drept are 3 prodecani: Gabriel Olteanu, Viorel Găină şi Daniel Ghiţă. Toţi trei sînt „profesori universitari doctori”! La Iaşi, nivelul este aşa de scăzut încît prodecan a fost un asistent universitar? Sau cineva lucra încă de atunci la cariera actualului ministru pentru ca, la rîndul lui, să aibă grijă de cariera propriului fiu?

Ion SpânuPublicat Vineri, 11 august 2017
2925
 | 13
 | 26
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
studentu cersetor
+3
dar la Politehnica din Bucuresti unde e inflatie de tati si fii profesori (fara a aminti de neveste, dar mai ales de multele AMANTE- de ce nu scrie/nu se ofuscheaza nimeni???: ex chiuta, sterian, brezeanu, stanciu, burilianu, dragulinescu etc etc
Publicat Duminică, 13 august 2017
+Răspunde
ciclop
-1
tudorel toader , ministrul justitiei si rector al Universitatii din Iasi stie ca este rector , nu este asa de prost,dar , scuzati-ma, face pe prostul , si ii prinde bine. DEMISIA DEONOARE TUDORICA NEICA !!!!!DACA AI ASA CEVA !!!!!. DACA NU OBRAZUL GROS SI II PRINDE BINE !!!! te-ai pesedizat repede !!! DEMISIA, DEMISIA, DEMISIA , PESEDIST CAMUMFLAT IN TEHNOCRAT !!!
Publicat Sâmbătă, 12 august 2017
+Răspunde
linx
+3
A iertat-o pe Kovesi l-a iertat pe Lazar , SERVILISM CLASIC CAND TE STII CU MUSCA PE CACIULA . Acum daca neinspirat a dispus control laDNA madam Kovesi s-aofuscat si ascormonit cu zel pana a gasit ceva sa=l compromita pe ditamai Ministru al Justitiei ( de fapt o carpa ) Sa vedem ce va iesi in urma auditului la DNA jur ca va fi un FAS ~~~~~!!!!
Publicat Sâmbătă, 12 august 2017
+Răspunde
Spirescu
0
Cand COPILUL unui ocupant de functie inalta este impins in fata si i se "confectioneaza" un post favorabil - inseamna ca acest COPIL este un NEVOLNIC ( asa ne spun toate povetele intelepte ) , sau PARINTII acestui COPIL il desconsidera ca posibil MATUR CAPABIL . Orice TANAR cu capacitati intelectuale , fizice si morale - NU va accepta sa fie impins in functii si va lupta singur pentru a-si fauri o CARIERA profesionala . NEVOLNICI si MEDIOCRI - indivizii COCOTATI de parintii cu functii - sunt o RUSINE pentru o SOCIETATE CIVILIZATA si formeaza patura "plosnitelor sociale" .
Publicat Sâmbătă, 12 august 2017
+Răspunde
Mosu
+4
Cum naiba până acum n-a văzut nimeni ?
Publicat Sâmbătă, 12 august 2017
+Răspunde
Omul din Portokalia
+2
@spanac-Spiru Haret e particolera deci poate sa-si puna rector si pe bunica-sa a Cuza e de STAT care trebuie sa respecte alte legi,mult mai stricte. Acum pesedeii daca ar fi destepti ar scapa de komunistoidul care face jocurile lui Iohannel Hotzomannel,ministrul educatiei ii face plangere penala la Lulutza care normal ar trebui sa-l aresteze preventiv.
Publicat Sâmbătă, 12 august 2017
+Răspunde
SPANAC
-4
NEA SPINULE, CREDEAM CA ASI CEVA IN CAP SI 7 ANI DE ACASA. CALDURA MARE MON CHER, TE TII DE COPII?TU AI COPII?LA SPITU HARET, BONDREA SENIOT SI -A LASAT JUNIOTUL RECTOR? AI CURIRIPIT CEVA??COPILUL, FIE SI AL MINISTRULUI ARE SI DREPTURI, NU DOAR OBLIGATII.MAI CITESTE SI MATA CEVA ISTORIE, CEVA DREPT SI JURISTI SI VEZI CUM FIUL SPANU SO-A DEPASIT FTATAL SPANU??
Publicat Sâmbătă, 12 august 2017
+Răspunde
moser
+4
... chiar sunteti convinsi ca acest ministru i ..ministru?? ..si ca nu i papusa barbulescu.?? sunteti naiv escu..dlor ..omu i tinut din scurt..si accepta zabala..da voi stetzi gtinefrei si frevltionari care l aveti far pa bashescu desi ati vrea sa va reprezinte Nistorescu..greu ..greu la deal cu minciuna si prefacatoria.
Publicat Sâmbătă, 12 august 2017
+Răspunde
Sierra
-2
Bravo spinule iar esti penibil.
Publicat Sâmbătă, 12 august 2017
+Răspunde
NENEA BRANCOVEANU
+5
.....dupa cum se vede .... in cei 30 de ani postdecembristi romanii au reusit sa amestece ideologia comunista cu unele din principiile democratice necesare noului regim politic ...dar....a iesit un ..carcalete....!!!??? FIECARE OM TREBUIE SA AIBA DREPTURI SI OBLIGATII EGALE .
Publicat Sâmbătă, 12 august 2017
+Răspunde
Recomandate
Simona Halep, meci dramatic cu  Konta
Publicat acum 22 ore şi 53 minute
Vinul și riscul mai mic de diabet II
Publicat acum 16 ore şi 54 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Cotidianul cititorilor
17 articole/ Actualizat Sâmbătă, 12 august 2017
alarm off
Fotografiile bunicilor
30 articole/ Actualizat Sâmbătă, 05 august 2017
alarm off
Antiştirile Cotidianul
6 articole/ Actualizat Duminică, 09 iulie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
142 articole/ Actualizat Joi, 17 august 2017
Ioan Vieru

Poliția rutieră se află de mulți ani în derivă printr-un management tot mai defectuos. Scandalurile din ultimii ani arată nu numai lipsa de profesionalism a poliției, ci funcționarea acestei instituții plătită de la bugetul public printr-o mentalitate a fostei miliții comuniste.

Ioan VieruPublicat Joi, 17 august 2017