Foști judecători de la CCR, audiați de procurori

Fostul judecător de la Curtea Constituțională Acsinte Gaspar a fost audiat marți la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție în dosarul „Erata”.

Tot marți, la Parchet este așteptată să se prezinte la audieri și fosta judecătoare de la CCR Aspazia Cojocaru.

„Mi-au fost puse o serie de întrebări, care în cele din urmă și-au găsit răspunsul în opinia separată pe care am formulat-o alături de domnii judecători Tudorel Toader și Ion Predescu, opinie separată publicată în Monitorul Oficial din data de 21 august 2012. Mai mult nu vă pot spune”, a declarat Acsinte Gaspar la ieșire din sediul Parchetului General, potrivit Agerpres.

În acest dosar au fost audiați până acum Horațius Dumbravă (membru al CSM), Toni Neacșu (fost judecător CSM) și judecătorul constituțional Tudorel Toader.

Procurorii Parchetului General au redeschis un dosar în care investighează modul în care judecătorii Curții Constituționale au emis în anul 2012 o decizie privind organizarea referendumului pentru demiterea fostului președinte Traian Băsescu.

După publicarea hotărârii privind organizarea referendumului, s-a adoptat și o erată, pe baza căreia referendumul a fost invalidat, în condițiile în care românii plecați din țară de mai mult timp nu au fost scoși de pe listele electorale permanente.

În pofida celor 8.459.053 de persoane care au participat la vot (46,24 %), pragul de participare nu a fost atins.

Judecătorii CCR, Ion Predescu, Acsinte Gaspar și Tudorel Toader, au declarat ulterior că referendumul trebuia validat și că nu au fost consultați cu privire la întocmirea acelei erate.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.