Fratele lui Băsescu, cu jalba-n proțap la CEDO

Mircea Băsescu, fratele lui Traian Băsescu, a depus o plângere la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), în care invocă încălcarea dreptului la libertate şi la un proces echitabil, a anunțat avocatul acestuia într-o declarație pentru Mediafax.

Apărătorul lui Mircea Băsescu a precizat că, prin plângerea depusă, cere CEDO să spună dacă magistraţii au judecat corect atunci când i-au respins eliberarea. În sesizare se invocă şi încălcarea dreptului la un proces echitabil, a precizat avocatul Nelu Taşcă.

Tribunalul Constanţa a admis, la începutul lunii noiembrie, contestaţia DNA față de decizia Judecătoriei Medgidia de eliberare condiţionată a lui Mircea Băsescu, astfel că fratele lui Traian Băsescu nu a fost eliberat din închisoare. Judecătorii şi-au motivat decizia susţinând că Mircea Băsescu nu a putut dovedi că pedeapsa aplicată de patru ani de închisoare şi-a atins scopul preventiv, în condiţiile în care şapte luni din pedeapsa executată le-a petrecut în arest la domiciliu.

Mircea Băsescu este încarcerat la Penitenciarul Poarta Albă pentru executarea pedepsei în dosarul în care a fost condamnat la patru ani de închisoare.

O nouă cerere de eliberare poate fi făcută după data de 1 februarie 2017.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8516 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.