Germanii nu văd niciun avantaj de pe urma primirii de refugiați

Doar 16% dintre germani cred că țara lor a avut de câștigat de pe urma deciziei luate în acest an de a primi un număr mare de solicitanți de azil, potrivit unui sondaj de opinie citat sâmbătă de agenția DPA, scrie independent.md.

Potrivit institutului de sondare a opiniei publice Horst Opaschowski, doar 16% dintre germani au răspuns afirmativ la enunțul: “Afluxul de refugiați ne va oferi mai multe oportunități economice decât probleme”.

Doar 20% dintre respondenți au fost de acord cu afirmația potrivit căreia primirea unui număr atât de mare de refugiați va îmbunătăți imaginea Germaniei în lume. Procentul a fost chiar mai mic în est — 12%—, care are cele mai mari probleme în a accepta afluxul de refugiați, care ar urma să fie de circa un milion de persoane numai în acest an, în timp ce în vestul țării procentul a fost de 22%. Totuși, procentul a fost mult mai ridicat — 32% — în rândul respondenților cu vârste între 14 și 17 ani.

Totodată, 56% dintre respondenți au declarat că sunt de părere că politicienii germani sunt complet depășiți în criza refugiaților. Nu mai puțin de 66% dintre germanii din orașele cu o populație mai mică de 5.000 de persoane au susținut acest punct de vedere.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.