Grindeanu: Evit anumite lucruri

Premierul Sorin Grindeanu a povestit, într-o emisiunea difuzată duminică la TVR 1, momentul când a aflat că va fi propunerea PSD pentru funcţia de prim-ministru, afirmând astfel că nu este o persoană timidă, dar îi este foarte frică de ridicol, motiv pentru care evită să facă anumite lucruri, potrivit News.ro.

„Am fost chemat la Bucureşti. A fost acea desfăşurare în care prima propunere a PSD pentru funcţia de premier, şi anume doamna Sevil Shhaideh nu a fost acceptată. În mod normal, statutar, s-a întrunit forul de conducere în partid şi m-au votat să fiu eu cel care să preiau această sarcină. A fost o surpriză, cred că s-a şi văzut. Când am ieşit în faţa presei, aflasem cu câteva minute înaintea lor. Mă mai uit la imaginile de atunci, din decembrie, şi se vede pe mine şi o anumită emoţie, dar totodată cred că şi ce gândeam atunci – responsabilităţile”, a afirmat premierul.

Chestionat în continuare dacă este un om timid, Sorin Grindeanu a spus că e vorba de frica de ridicol. „Nu neapărat timid, cât îmi este foarte, foarte frică de ridicol. Şi atunci evit anumite lucuri, de a pica în ridicol e foarte simplu să se întâmple lucrul acesta”, a adăugat prim-ministrul.

Premierul a mai spus că de când a preluat funcția de premier are foarte puțin timp liber. „Sunt foarte multe lucruri de făcut. Timpul e scurt și atunci, pentru chestiunile care țin de treburile personale ale fiecăruia, îți rămâne foarte puțin timp”, a spus prim-ministrul.

Acesta a povestit și despre copilăria sa, petrecută la bunicii din partea mamei sale, în satul Borlovenii Vechi, vorbind totodată despre pasiunea sa pentru matematică și despre anii de gimnaziu și de liceu, când participa la olimpiadele dedicate acestei discipline.

„Tatăl meu fiind profesor de matematică, (…) mi-a sădit această pasiune și am luat-o și eu pe același drum ca și el (…) De foarte multe ori mă gândesc la câtă matematică am făcut și în gimnaziu, și în liceu, și în facultate (…) Îmbrățișând această carieră, toate lucrurile pe care le-am învățat, extrem de multe, poate nu le folosesc acum”, a spus Grindeanu.

De asemenea, Grindeanu a vorbit despre cei doi copii ai săi, Mihai și Sofia, pe care îi vede o dată sau de două ori pe lună, din cauză că locuiesc la Timișoara, împreună cu soția sa, Mihaela. În acest context, premierul a precizat că urmează să ia, la vară, o decizie împreună cu soția sa în legătură cu o eventuală mutare la București a întregii familii.

Șeful Executivului a vorbit și despre momentul intrării sale în politică, pe vremea când era student în 1996 la Timișoara, când s-a înscris în PSD.

„În primul tur în 1996, am votat cu Partidul Democrat, care îl avea atunci candidat pe Petre Roman la alegerile prezidențiale și care era partid de stânga în acel moment. (…) Între tururi, a considerat necesar să se alieze cu dreapta, cu Convenția Democrată, ceea ce pentru mine a fost o lovitură în ceea ce credeam (…) Și acesta a reprezentat un impuls de a merge (să se înscrie în FDSN-ul de atunci n.red.)”, a spus Sorin Grindeanu, amintind și funcțiile pe care le-a deținut ulterior în cariera sa politică și care au culminat cu cea de șef al Guvernului.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.