Gruparea jihadistă Statul Islamic a decapitat 12 persoane

Jihadiștii grupării Statul Islamic (SI) din Libia au decapitat și au legat de cruci 12 combatanți angajați în luptă împotriva lor pentru controlul orașului Sirta (nord), a informat sâmbătă agenția de știri a autorităților recunoscute de comunitatea internațională, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Potrivit agenției LANA, grupul extremist a executat vineri alți 22 de membri ai unei miliții rivale, care se aflau răniți într-un spital din Sirta. Agenția precizează că jihadiștii au incendiat spitalul.

Confruntări violente au avut loc începând de marți între jihadiștii SI și combatanții locali pentru controlul Sirta, orașul natal al fostului dictator Muammar Gaddafi.

O sursă locală a vorbit despre ‘un adevărat război’, în timp ce ambasadorul Libiei în Franța a descris un ‘masacru’.

Sâmbătă, un reprezentant al autorităților locale a confirmat că lupta continuă să facă ravagii.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.