Hollande: Ne place România, dar până la un anumit punct

Euro 2016 nu va fi doar o “sărbătoare a fotbalului, ci şi o sarbatoare a ideii europene”, spus preşedintele Francois Hollande cu câteva ore înainte de primul fluier al campionatului, adăugând două remarci amuzante legate de România şi Marea Britanie, scrie Le Figaro.

“Romania, nu insist pentru că în această seară urmează un meci de fotbal al Franţei cu România, deci noi iubim Romania până la un anumit punct”, a spus Hollande. “Oricum, îl voi primi pe premierul român în curând şi va fi o sărbătoare pentru Europa”.

“Vor veni să joace echipe care sunt reprezentantivele ţărilor membre UE”, atât timp cât decid să rămână în UE, a spus Hollande, făcând aluzie la referendumul de pe 23 iunie din Marea Britanie, pentru ieşirea din Uniune.

“Marea Britanie a avut mereu particularităţi”, a spus Hollande, remarcând că Regatul Unit este reprezentat de trei echipe la competiţia din Franţa. “Şi apoi sunt ţări care vor fi reprezentate şi care nu sunt membre UE, cum sunt Turcia, Rusia, Albania, chiar daca Albania este candidată”, la fel ca şi Turcia, a amintit Hollande. “Deci va fi o sărbătoare a fotbalului, dar şi a ideii europene, care trece dincolo de frontiere”, a spus preşedintele Franţei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.