Ilie Balaci a prevăzut că echipa României nu va depăşi faza grupelor la Europene

Mediafax transmitea pe fluxul de ştiri din 17 ianuarie 2016 o declaraţie a fostului mare fotbalist Ilie Balaci, în care acesta atrăgea atenţia asupra faptului că România nu va trece de grupe la Campionatul European din Franţa! Din păcate nimeni din conducerea FRF sau din stafful echipei naţionale nu l-a luat în seamă şi am văzut cu ce ruşine s-au ales!

Iată ce declarase Ilie Balaci la Iaşi, în luna ianuarie: „Ne bucurăm că ne-am calificat la Euro, acum să vedem ce vom face acolo. Eu unul sunt sceptic. Nu cred că trecem de grupe la Euro. Franţa este de departe favorită în grupă şi va dori cu siguranţă să cîştige competiţia. Elveţia are jucători foarte puternici în lot, iar Albania are şi ea jucători în campionate puternice din Europa. Atenţie mare la Albania, nu mai e echipa pe care o ştim noi din anii din urmă. A crescut mult. Ne va fi foarte dificil!”.

În cîteva propoziţii, „minunea blondă” de altădată a făcut avant la lettre o radiografie exactă a situaţie din grupa A a Europenelor de la Paris! Aşadar, cu cinci luni înainte, Ilie Balaci a prevăzut ceea conducătorii echipei naţionale au văzut abia după ce echipa României a plecat acasă!

Dacă măcar unul din staful naţionalei l-ar fi ascultat, ar fi ştiut ce strategie să aplice în meciul cu Elveţia, pentru că „are jucători foarte puternici în lot”. Ca să nu mai spunem despre exclamaţia lui Ilie Balaci referitoare la Albania: „Atenţie mare la Albania, nu mai e echipa pe care o ştim noi din anii din urmă. A crescut mult. Ne va fi foarte dificil!”.

Cînd se fac clasamentele all time ale fotbaliştilor români, toată lumea este de acord cu un trio, Dobrin, Balaci, Hagi, fiecare punîndu-i pe diferite trepte ale podiumului. Din nefericire, Gicu Dobrin s-a ridicat la cer prea devreme, iar pe Gică Hagi şi Ilie Balaci nu-i ascultă nimeni. Zilele trecute, toate televiziunile şi-au adus aminte şi de declaraţia lui Gică Hagi de acum cîţiva ani, în care atrăgea atenţia că fotbalul din România va intra într-un con de umbră foarte periculos!

Dacă actualii şefi ai fotbalului nu apleacă urechea măcar la ce spun Ilie Balaci, Gică Hagi sau Gică Popescu, atunci de ce să ne mai mirăm unde a ajuns acum echipa naţională?

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ion Spânu 1818 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.