×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 6 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Luni, 21 august 2017, 15:15
EUR (€)
-0.0002 ↘
4.5881 RON
USD ($)
+0.0013 ↗
3.9079 RON
• • •
Imensă afacere ilegală cu bani publici
Ioan Vieru
Ioan Vieru

Există în Bucureşti, într-un sector foarte vizibil, o judecătorie unde se fabrică tot felul de sentinţe civile ale organizaţiilor nonprofit. NONPROFIT, nu ale FIRMELOR COMERCIALE! Prin această metodă, aşa s-a furat, în alte planuri, prin retrocedări şi puneri ilegale în posesie în România. Cine vrea un ONG pentru colectarea fondurilor în interes propriu de la bugetul public se poate adresa acestei judecătorii. Va trebui să o facă pe căi ocolite, desigur. De aici până la anexarea directă a banului public nu mai este decât un pas foarte mic. Această judecătorie are o schemă de funcţionare ca oricare alta, însă instanţele îi sunt conduse prin ordin, la fel ca primăriile luate cu asalt de trupele de intervenţie la televizor dimineaţa. Judecătorii sunt deasupra legii în mod organizat în această circumscripţie. Toată judecătoria aceasta este un grup solidar pentru încălcarea legilor şi se află îm mod evident pe teritoriul României de azi.

Pare halucinant, nu-i aşa? Imaginaţi-vă ce fel de Justiţie există în România, chiar dacă acest caz este, ar fi unicul. Justiţiabilii sunt, iată, la mâna unui grup constituit decis împotriva legii, care şi-a făcut legi proprii, acţionând ca atare. Această judecătorie de sector funcţionează într-o autonomie care nu are nici cea mai vagă legătură cu Constituţia, democraţia şi statul de drept. A rupt toate legăturile. Preşedintele ei pare pus acolo strict pentru interesele unuia sau altuia, îndeosebi ale dregătorilor sus-puşi. Această judecătorie este în fapt fieful unui grup de avocaţi ai unor interese pe care le apără, se-nţelege, nu în numele Justiţiei. Afacere prosperă, pusă în mişcare pe cai mari cu hamurile în lumea infracţional politică.

Mai poate fi abordată această judecătorie de cetăţenii români aflaţi în rezolvarea diverselor speţe? În mod limpede, nu. Judecătorie ajunsă club al avocaţilor mediului infracţional, aceasta este situaţia pe care şapte ministere ale justiţiei nu o mai pot masca. Avem CSM, Minister al Justiţiei, Inspecţie Judiciară, probabil pentru a trage sfori în lupta pentru putere. Această neputinţă în neutralizarea corupţiei din Justiţie are un nume simplu: corupţie, numai corupţie. Dovadă această judecătorie aflată în culpă gravă prin încălcarea pe bandă rulantă a legii, începând cu preşedintele ei. Nominalizarea ei nu mai este importantă atâta vreme cât avem un caz imposibil a fi unicul.

Această judecătorie va trebui supusă unor proceduri imediate, dar imediate, împreună cu toate conexiunile ei. Dacă cineva doreşte să toarne un film despre stalinism, anii ’50, Gheorghiu-Dej, Ana Pauker and comp. poate studia încheierile de şedinţe de la această judecătorie. Problema şi mai gravă este că această judecătorie se află arondată zonei teritoriale de influenţă politică maximă. Această judecătorie clatină legitimitatea noastră statală şi constituţională, chiar dacă s-ar afla la Urziceni.

O asemenea mizerie publică ar trebui închisă şi cauzele dirijate spre alte instanţe. Nu avem doar corupţie. Avem corupţie care inventează legi şi le aplică prin decizii după cum hotărăsc propriile interese pentru susţinerea scaunului şi buzunarului. Da. Există o asemenea judecătorie în Bucureşti.

Ioan VieruPublicat Joi, 08 iunie 2017
4059
 | 54
 | 10
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Valahu
+1
Paaaiiii ...sunt oamenii vostrii dle. Vieru ....basistii, anticomunistii, o.n.g.-urile sorosiste !!!
Publicat Vineri, 09 iunie 2017
+Răspunde
Marian
+22
Dle VIERU, întreaga mea considerație pentru poziționarea dvs față de realitatea românească. Acest incendiar articol mi-a mers la inimă, fie doar dacă mă gîndesc la tertipurile care se practica astazi prin instantele din Romania, punînd oameni pe drumuri. Acest articol ar trebui sa schimbe multe lucruri. Vom vedea.
Publicat Vineri, 09 iunie 2017
+Răspunde
Vanghli
+12
Asa e i n toata tara.La Baia Mare astfel este. Mereu executa ce vrea primarele, se pliaza pe intentia edilului sef
Publicat Joi, 08 iunie 2017
+Răspunde
SOBOLANU
+17
NU CUMVA ESTE JUDECATORIA SECTORULUI 3 ???????????? FELICITARI PENTRU ARTICOL DOMNULE VIERU SI MAI ASTEPTAM UN ARTICOL DESPRE ACEASTA JUDECATORIE !!!!!!!
Publicat Joi, 08 iunie 2017
+Răspunde
Ca pe Pamint, asa si in ceruri
0
Auziti, da' daca tot avem experienta ca romani, am si eu o intrebare : la Judecata de Apoi se poate da spaga ? Ce parere aveti, sa vorbesc cu avocatu' sa incerce ceva pe linga Sfintul Petre ? ...
Publicat Joi, 08 iunie 2017
+Răspunde
Vanghli @ Ca pe Pamint, asa si in ceruri
+4
Dar indiferent de se poate au ba, cum se tooot lasa asteptata, nici nu o mai asteptam, aici si acum are rost sa se faca ce e de facut
Publicat Joi, 08 iunie 2017
+Răspunde
eva
+20
Poate se sesizeaza DNA , sau un PROCUROR. Totusi, cat mai dureaza RETROCEDARILE? de aceea in ROMANIA sant copii si batrani , care nu au ce sa manance. Se aude , PARLAMENTUL ROMANIEI? DRAGNEA? ANRP, cand se desfiinteaza, ca deja s-au retrocedat 3 Romanii, in curand se va incepe RETROCEDAREA catre cei care au muncit pana in 1989, dar acum tot ceea ce au creat AU FURAT PRIVATII, care culmea, ACUM urla cand se dau ceva la amaratele de PENSII.
Publicat Joi, 08 iunie 2017
+Răspunde
Vanghli @ eva
+9
Ce era de retrocedat se facu acolo unde nu era cazul, restul pot sa moara ca nu li se restituie nimic lor, insa cu acte false se pot imbogati politicienii impreuna cu avocatii si magistratii furand realmente tot celui indreptatit
Publicat Joi, 08 iunie 2017
+Răspunde
pagubit @ eva
+2
UN CIRC CU CATIVA COCOSI, STELIENI, SIMI, CONSTANDEI, BORDEIM ETC ei raman cu banii din drepturi litigioase, prostii daca nu mot prin instante m primarii, anrp, astepta ca mortul, colacul!!anrp un robinet in care sufera doar alina bica, iar sefii institutiei, crinuta dumitrean, geanina oprea, george baiesu=desi anchetati penal, detin functii c-asa vrea parsivel dragnea???pentru ei nu e DNA??
Publicat Vineri, 09 iunie 2017
+Răspunde
intrebsieu
+7
care ? 1?2? 3 ?4? 5? 6? toate??
Publicat Joi, 08 iunie 2017
+Răspunde
Recomandate
Tudose, despre cumulul pensie-salariu
Publicat acum 5 ore şi 56 minute
Barcelona, „noua normalitate“?
Publicat acum 8 ore şi 15 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Cotidianul cititorilor
17 articole/ Actualizat Sâmbătă, 12 august 2017
alarm off
Fotografiile bunicilor
30 articole/ Actualizat Sâmbătă, 05 august 2017
alarm off
Antiştirile Cotidianul
6 articole/ Actualizat Duminică, 09 iulie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
142 articole/ Actualizat Joi, 17 august 2017
Ilie Şerbănescu

Mai mulți „internaționaliști“ de seamă ai României postdecembriste, în frunte cu cei eterni de la BNR, cu contribuții majore la transformarea României într-o colonie.

Ilie ŞerbănescuPublicat acum 19 ore şi 8 minute