Imensă afacere ilegală cu bani publici

Există în Bucureşti, într-un sector foarte vizibil, o judecătorie unde se fabrică tot felul de sentinţe civile ale organizaţiilor nonprofit. NONPROFIT, nu ale FIRMELOR COMERCIALE! Prin această metodă, aşa s-a furat, în alte planuri, prin retrocedări şi puneri ilegale în posesie în România. Cine vrea un ONG pentru colectarea fondurilor în interes propriu de la bugetul public se poate adresa acestei judecătorii. Va trebui să o facă pe căi ocolite, desigur. De aici până la anexarea directă a banului public nu mai este decât un pas foarte mic. Această judecătorie are o schemă de funcţionare ca oricare alta, însă instanţele îi sunt conduse prin ordin, la fel ca primăriile luate cu asalt de trupele de intervenţie la televizor dimineaţa. Judecătorii sunt deasupra legii în mod organizat în această circumscripţie. Toată judecătoria aceasta este un grup solidar pentru încălcarea legilor şi se află îm mod evident pe teritoriul României de azi.

Pare halucinant, nu-i aşa? Imaginaţi-vă ce fel de Justiţie există în România, chiar dacă acest caz este, ar fi unicul. Justiţiabilii sunt, iată, la mâna unui grup constituit decis împotriva legii, care şi-a făcut legi proprii, acţionând ca atare. Această judecătorie de sector funcţionează într-o autonomie care nu are nici cea mai vagă legătură cu Constituţia, democraţia şi statul de drept. A rupt toate legăturile. Preşedintele ei pare pus acolo strict pentru interesele unuia sau altuia, îndeosebi ale dregătorilor sus-puşi. Această judecătorie este în fapt fieful unui grup de avocaţi ai unor interese pe care le apără, se-nţelege, nu în numele Justiţiei. Afacere prosperă, pusă în mişcare pe cai mari cu hamurile în lumea infracţional politică.

Mai poate fi abordată această judecătorie de cetăţenii români aflaţi în rezolvarea diverselor speţe? În mod limpede, nu. Judecătorie ajunsă club al avocaţilor mediului infracţional, aceasta este situaţia pe care şapte ministere ale justiţiei nu o mai pot masca. Avem CSM, Minister al Justiţiei, Inspecţie Judiciară, probabil pentru a trage sfori în lupta pentru putere. Această neputinţă în neutralizarea corupţiei din Justiţie are un nume simplu: corupţie, numai corupţie. Dovadă această judecătorie aflată în culpă gravă prin încălcarea pe bandă rulantă a legii, începând cu preşedintele ei. Nominalizarea ei nu mai este importantă atâta vreme cât avem un caz imposibil a fi unicul.

Această judecătorie va trebui supusă unor proceduri imediate, dar imediate, împreună cu toate conexiunile ei. Dacă cineva doreşte să toarne un film despre stalinism, anii ’50, Gheorghiu-Dej, Ana Pauker and comp. poate studia încheierile de şedinţe de la această judecătorie. Problema şi mai gravă este că această judecătorie se află arondată zonei teritoriale de influenţă politică maximă. Această judecătorie clatină legitimitatea noastră statală şi constituţională, chiar dacă s-ar afla la Urziceni.

O asemenea mizerie publică ar trebui închisă şi cauzele dirijate spre alte instanţe. Nu avem doar corupţie. Avem corupţie care inventează legi şi le aplică prin decizii după cum hotărăsc propriile interese pentru susţinerea scaunului şi buzunarului. Da. Există o asemenea judecătorie în Bucureşti.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioan Vieru 1336 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.